Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Percentage van positieve laboratoriumuitslagen voor COVID-19, van het aantal personen dat getest is, gemeld door de virologische laboratoria. De bolletjes geven het percentage per dag aan; de lijn een 7-daags lopend gemiddelde.
Percentage van positieve laboratoriumuitslagen voor COVID-19, van het aantal personen dat getest is, gemeld door de virologische laboratoria. De bolletjes geven het percentage per dag aan; de lijn een 7-daags lopend gemiddelde. (Foto: Brechje de Gier)

RIVM: 14 nieuwe ziekenhuisopnames, 33 nieuwe Coronadoden

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Vandaag zijn er 14 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 33 personen als overleden gemeld. Daarmee ligt het totaal aantal dodelijke slachtoffers op 5715.

"Vandaag zijn er 34 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 21 personen als overleden gemeld. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld", aldus het RIVM.
Tot nu toe zijn er 44.249 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM. "De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden", meldt het RIVM.


Positief geteste personen
44.447 (+198)

Ziekenhuisopnames
11.627 (+14)

Overleden personen
5.748 (+33)


Afname aantal zieke mensen door Corona
Het aantal mensen dat ziek wordt door het Coronavirus in Nederland neemt sinds eind maart af. Dit blijkt uit de afname van de aantallen nieuw gemelde patiënten, ziekenhuisopnames, IC-opnames en overlijdens per dag. Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het Coronavirus daalt nog steeds. Dat blijkt uit cijfers van het Nivel.
De virologische dagstaten laten zien dat, ondanks een ruimer testbeleid, de laatste drie weken het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000 bleef liggen. Van deze geteste mensen heeft een steeds lager percentage COVID-19. Afgelopen week was dit vijf procent, maar eind maart was 29 procent van het aantal testen positief voor het Coronavirus.

Percentage van positieve laboratoriumuitslagen voor COVID-19, van het aantal personen dat getest is, gemeld door de virologische laboratoria. De bolletjes geven het percentage per dag aan; de lijn een 7-daags lopend gemiddelde. - Brechje de Gier

Meer berichten