Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
In het centrum worden de hondendrollen niet altijd netjes opgeruimd.
In het centrum worden de hondendrollen niet altijd netjes opgeruimd. (Foto: )

'Een schoon centrum, dat wil toch iedereen?'

  •   819 keer gelezen

VEGHEL | Iris Bogers heeft in het Veghelse centrum een aantal A4’tjes opgehangen. Daarop staat het verzoek om hondendrollen en sigarettenpeuken netjes op te ruimen. “Ik hoop dat mensen hun verantwoordelijkheid nemen. Een mooi en schoon centrum, dat wil toch iedereen?”, vraagt ze zich hardop af.

Iris is al langer bezig met het creëren van een schoner centrum. Zo gaat ze er geregeld zelf op uit om zwerfafval op te ruimen. “In de jaren '80 zong Danny de Munk al over poep op de stoep. Dat is vandaag de dag nog steeds aan de orde. Daarnaast liggen er overal sigarettenpeuken. Waarom doen mensen dat? Het is openbare ruimte. Daar moet je zuinig mee omgaan”, vindt ze.

Schoon
Met de actie hoopt Iris dat bezoekers van het centrum ook hun steentje willen bijdragen aan een prettig winkelcentrum. “Laten we samen het centrum schoon en netjes houden. Ik geloof niet dat iemand het leuk vindt om door een centrum te wandelen waar de grond rondom planten en bomen voor afval wordt gebruikt.”

Rotzooi 
Flyeren of mensen voorlichten op straat is in tijden van Corona niet wenselijk. Daarom heeft Iris A4’tjes opgehangen. “Ik wilde er toch graag aandacht voor vragen. Alle kleine beetjes helpen en dit is voor mij een kleine inspanning geweest. De meeste mensen ruimen hun rotzooi netjes op, maar dat geldt niet voor iedereen. Het zou mooi zijn deze actie ervoor zorgt dat er minder hondendrollen en sigarettenpeuken in het centrum blijven liggen. Het komt de sfeer ten goede”, denkt Iris.


De sigarettenpeuken zijn ook een puntje van irritatie. 

Ondernemers
Iris vindt dat centrumondernemers zelf het goede voorbeeld kunnen geven. “Sommige ondernemers roken voor hun winkel en gooien de peuken op straat. Dat is natuurlijk niet handig als we er andere mensen op aan willen spreken”, vertelt Iris.
Centrummanager Dirk Lammers is blij met de actie: "Ik vind het mooi om te zien dat Iris zich inzet voor een mooi en schoon centrum. Het is een actie die ik alleen maar kan toejuichen. Samen maken we het verschil", besluit hij.

Meer berichten