Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Will: 'Het is een rare en heftige periode geweest'
Will: 'Het is een rare en heftige periode geweest' (Foto: Ad van de Graaf)
CORONAVIRUS

Will lag doodziek met Corona op bed, verloor zijn tweede moeder én kreeg een lintje

  •   keer gelezen

ERP | Toen Will Barten (63) uit Erp enige tijd geleden door de burgemeester werd gebeld omdat hij een lintje krijgt, lag hij doodziek met Corona op bed. In deze heftige periode verloor Will ook nog zijn tweede moeder aan het Coronavirus. Inmiddels is Will weer bijna de oude. “Het is een heftige periode geweest.”

Het leven van Will kreeg in drie weken tijd een wending die hij nooit zal vergeten. Zijn moeder kreeg het Coronavirus en overleed korte tijd later. “Ik was inmiddels ook besmet en mocht niet aanwezig zijn op de begrafenis. Het is mensonterend, maar je doet er niks aan”, zucht hij.

Begrafenispapieren
Zelf werd Will steeds zieker. “Het enige wat ik kon, was water drinken en op de bank liggen. Ik ben op een gegeven moment gaan slapen met het gevoel dat ik niet meer wakker zou worden. Zo slecht voelde ik me. De begrafenispapieren had ik al klaar gelegd.”

'Het is eerlijk gezegd allemaal een beetje langs me heen gegaan' - Will Barten.Toch kwam Will de nacht door en vanaf toe ging het steeds ietsje beter. Toen de burgemeester hem belde, had Will geen idee dat hij een lintje zou krijgen. “Ik complimenteerde de burgemeester dat hij zo attent was om zieke dorpelingen te bellen. Pas later had ik door dat het hem daar helemaal niet omging”, lacht Will. Later dit jaar worden de bijbehorende versierselen opgespeld tijdens een officiële ceremonie. De gemeente Meierijstad ging eind april wel vast alle decorandi af om een foto te maken. Van Will werd echter geen foto gemaakt. “Ik mocht natuurlijk niemand ontvangen. Dus bij mij hebben ze de bos bloemen buiten op tafel gelegd en een keertje gezwaaid. Misschien maar goed ook, want anders had ik met een pyjama aan in de krant gestaan. Het is eerlijk gezegd allemaal een beetje langs me heen gegaan. Er is zoveel op me afgekomen de laatste weken.”


‘Geen traan gelaten’
Inmiddels is Will weer bijna de oude. “Ik ben er weer, zo voelt dat. Al realiseer ik me nog steeds niet wat er allemaal is gebeurd. Zo heb ik nog geen traan gelaten om het verlies van mijn moeder, maar als ik straks het normale leven weer oppak dan komt dat nog wel. Ik ging immers vijf dagen per week bij haar op bezoek”, vertelt Will. “Dat geldt ook voor de blijdschap en trots voor het krijgen van een lintje. Tot nu toe is het nog niet echt tot me doorgedrongen. Het is zo’n rare en heftige periode geweest.”

Steun
Will heeft de afgelopen weken veel steun gehad. “Ik heb heel veel kaartjes gekregen. Sommige mensen heb ik er drie op de bus zien doen. Eentje toen mijn moeder overleed, een beterschapskaart voor mezelf en een kaartje toen ik een lintje kreeg”, besluit de Erpenaar. Wanneer de lintjes daadwerkelijk worden uitgereikt is nog niet bekend.

Meer berichten