Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Leeg terras in het Osse centrum. (Foto: Hans van der Poel)
Leeg terras in het Osse centrum. (Foto: Hans van der Poel)

Wat mag vanaf 1 juni in de horeca? KHN is positief, maar vraagt om meer overheidssteun

  •   keer gelezen

Horecaondernemers mogen vanaf maandag 1 juni 12.00 uur op de terrassen en binnen weer gasten ontvangen. Er zijn wel diverse restricties. Gasten moeten reserveren, horecamedewerkers moeten vragen of gasten geen gezondheidsklachten hebben (gehad), er mogen maximaal 30 mensen naar binnen en de 1,5 meter afstand blijft gelden.

De 1,5 meter geldt niet voor mensen met een gezamenlijke huishouding en tweetallen (ook die geen gezamenlijke huishouding vormen). Er wordt gehandhaafd vanaf drie personen. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) meldt dat er een pilot komt met schermen als alternatief voor de 1,5 meter afstand. Discotheken en clubs mogen nog niet open van de overheid.

Extra steun
KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Het blijft een teleurstelling om onder deze restricties open te gaan; voor de meeste bedrijven betekent dit nog steeds geen rendabele bedrijfsvoering. Maar het is positief dat we hiermee de weg inslaan om verantwoord de bedrijfsvoering weer op te starten.” Hij benadrukt wel dat het voor veel ondernemers nog steeds onwerkbaar is. Daarom is volgens Willemsen aanvullende steun van de overheid nodig. "De nood bij ondernemers is hoog; het water staat ons echt aan de lippen. Dus we kunnen dan ook niet wachten om onze gasten weer te verwelkomen en verantwoord open te gaan. Wel blijft aanvullende steun keihard nodig om ervoor te zorgen dat de branche het overleeft.”

Meer berichten