Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De Watersteeg is een woonzorgcentrum voor jong en oud in Veghel.
De Watersteeg is een woonzorgcentrum voor jong en oud in Veghel. (Foto: )
CORONAVIRUS Coronavirus

Bewoners BrabantZorg mogen weer bezoek ontvangen

  •   keer gelezen

REGIO | Sinds maandag 25 mei gaan locaties van BrabantZorg weer voorzichtig open voor bezoek én mogen bewoners met hun naasten weer een wandeling maken. Dit heuglijke nieuws vertelde minister Hugo de Jonge op 19 mei tijdens de persconferentie. De versoepeling geldt voor afdelingen die twee weken vrij zijn van Corona en mits bezoekers en bewoners zich aan een aantal regels houden. Dit om het risico op besmetting en verspreiding van het Coronavirus zo klein mogelijk te maken. 

Bij BrabantZorg zijn ze blij met deze versoepeling. Wat niet betekent dat ze deze direct kunnen doorvoeren op al de locaties. Een voorwaarde van het RIVM en de GGD Hart voor Brabant is namelijk dat een afdeling twee weken vrij moet zijn van het Coronavirus om de versoepelingen te kunnen doorvoeren. Daarom worden de locaties de komende tijd gefaseerd geopend. Hierbij wordt op afdelingsniveau beslist. 

Over de nieuwe bezoekregeling
Volgens de nieuwe bezoekersregeling mogen bewoners één vaste bezoeker per persoon ontvangen. "We vragen vooraf wie deze vaste bezoeker wordt en of deze klachtenvrij is. Bij de entree herhalen we deze vraag en vragen we de bezoeker zijn/haar handen te desinfecteren, via de kortste route naar het appartement van zijn/haar dierbare te lopen, onderweg niet in contact te treden met andere bezoekers of zorgpersoneel én tijdens het bezoek 1.5 meter afstand te houden. Ons motto: alleen samen maken we van deze bezoekregeling een succes", laten ze bij BrabantZorg weten.

Wandelen met familie
Naasten mogen ook weer buiten met de bewoner een wandeling maken, mits de bewoner op een afdeling woont die twee weken vrij is van Corona en mits de bewoner door een medewerker of door de vaste bezoeker wordt opgehaald en teruggebracht. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de bewoner samen met de naasten naar drukke plekken (bijvoorbeeld een winkel of een verjaardag) gaat. Ook hier is de 1.5 meter-regel het uitgangspunt.

Veiligheid staat voorop
Elke locatie is achter de schermen en in samenspraak met de cliëntenraad, ondernemingsraad en de specialist ouderengeneeskunde- druk bezig om de locatie zo goed mogelijk in te richten en alles te regelen zodanig dat ze voldoen aan de strikte voorwaarden van het RIVM en de GGD Hart voor Brabant. "Want veiligheid voor bewoners, hun dierbaren, onze medewerkers én mensen buiten onze locatie staat voorop", meldt BrabantZorg.
De nieuwe voorwaarden gelden tot 15 juli. Na die datum wordt duidelijk of en hoe de regeling verder versoepeld wordt.

Corona
Mocht een bewoner op een afdeling verdacht zijn van Corona, dan gaat de afdeling weer dicht voor bezoek totdat duidelijk is dat de bewoner niet besmet is met Corona. Is de bewoner wel besmet, dan gaat de afdeling dicht totdat de bewoner twee weken klachtenvrij is.

Meer berichten