Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Een voorbeeld van hoe de drive-in eruit kan gaan zien.
Een voorbeeld van hoe de drive-in eruit kan gaan zien. (Foto: )

Drive-in voor films, sportwedstrijden, optredens en theater staat op poten

  •   keer gelezen

VEGHEL | Drie ondernemende partijen uit Meierijstad die opereren in de evenementenindustrie hebben de krachten gebundeld. Par-T, roem events en Speyz initiëren samen een multifunctionele Drive In Venue voor Meierijstad. Hier kan op een bijzondere en veilige manier genoten worden van films, sportwedstrijden, live optredens of theater. Ook biedt deze locatie ruimte voor bedrijfsactiviteiten als productintroducties en personeelsbijeenkomsten of voor herdenkingsdiensten en vieringen. Allemaal vertoond op een groot scherm en bijgewoond in de eigen auto van de bezoekers.

“We combineren onze kennis, ervaring en daadkracht en delen dezelfde passie voor het organiseren en ondernemen”, zo trapt Johan Dortmans van Par-T af. “Dit, en onze gedeelde connectie met de regio Veghel/ Meierijstad, is wat ons voor dit project samenbracht”, vult Ron Franssen van cateringbedrijf Speyz aan.
Samen met Ron van Zelst van roem events ondernemen de drie al jarenlang in de evenementenindustrie. “We kennen elkaar al jaren en werken op verschillende gebieden met elkaar samen. Alle drie vanuit onze eigen expertise. Nu sinds lange tijd starten we een gezamenlijk initiatief”, vertelt Ron van Zelst. Hij vervolgt: “Toen we een paar weken geleden samen aan tafel zaten, was het mooi om te zien hoe het onderlinge vertrouwen zijn werk doet. Daardoor hebben we dit initiatief met deze snelheid op kunnen zetten.”

Movies and more
In tijden waar ‘thuis’ de nieuwe norm is, willen de ervaren evenementenorganisaties een veilig alternatief bieden en een bijzondere beleving aanbieden. CARWATCH is de multifunctionele drive in venue die op een bijzondere en veilige manier mogelijkheid biedt om, met in achtneming van alle coronamaatregelen, het publiek vanuit hun eigen auto te laten genieten van tal van activiteiten. CARWATCH is naast zelf initiator van verschillende ‘evenementen’ en concepten, ook een locatie die te huren is voor een grote verscheidenheid aan activiteiten. Johan licht toe: “Wij denken in mogelijkheden en staan dan ook open voor alle ideeën en concepten. Wat ons betreft is ieder initiatief welkom." Op dit moment staan er een aantal locaties in de belangstelling van de organisatoren, een definitief besluit hierover hangt samen met de wensen en de maatregelen die noodzakelijk zijn. Over locaties kunnen de initiatiefnemers nog niks zeggen.

Veiligheidsoverleg
Vrij direct na de afgekondigde maatregelen door de overheid zijn de initiatiefnemers met de Gemeente Meierijstad in overleg gegaan. Zij moedigen het initiatief van harte aan en zijn trots op de onderlinge samenwerking. Niet alleen de organisatoren Par-T, roem events en Speyz zijn gevestigd in Meierijstad, ook een belangrijk deel van de toeleveranciers komt uit dezelfde gemeente. Op dit moment wordt er achter de schermen druk gewerkt aan het detailleren van de veiligheidsprotocollen en -maatregelen. Zodra er vanuit de overheid en de veiligheidsregio groen licht komt voor het initiatief, kan het binnen twee weken volledig op poten staan. “We hebben van oudsher korte lijntjes met de gemeente en vinden ook nu een prettige overlegstructuur bij hen”, aldus Ron van Zelst. "Je voelt aan alles dat iedereen het ons van harte gunt om aan de slag te gaan. Maar het is nog even afwachten", zo besluit hij.

Binnenkort meer
De ontwikkelingen rondom CARWATCH zijn te volgen via www.carwatchdrivein.nl en via de verschillende social mediakanalen. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden voor de nieuwsbrief, ze ontvangen dan de updates van het programma en start van ticketsale. Organisatoren die graag de samenwerking aangaan met CARWATCH kunnen mailen aan info@carwachtdrivein.nl.

Meer berichten