Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Op de Noordkade hebben ze ruimte genoeg om wat extra terrassen te plaatsen.
Op de Noordkade hebben ze ruimte genoeg om wat extra terrassen te plaatsen. (Foto: Ties van Dooren)

Rewind rolt meteen speciaal terras uit: 'Hebben jullie veel te lang gemist'

  •   keer gelezen

VEGHEL | De Coronamaatregelen worden vanaf maandag 1 juni (Tweede Pinksterdag) versoepeld. Voor Team Rewind reden genoeg om meteen een speciaal terras uit te rollen op de Veghelse Noordkade. “Wij hebben een onwijs leuk alternatief bedacht in deze bijzondere tijd. Een fantastische sitdown op het prachtige terras van de Noordkade”, aldus Pim Litjens van organisator Rewind.

Het wordt geen festival zoals je misschien verwacht wanneer de naam Rewind valt. Dat is in deze tijden van Corona niet mogelijk. Toch hebben de organisatoren iets bedacht. “Geïnteresseerden kunnen een tafeltje reserveren op het terras op de Noordkade. Er is plek voor 175 personen. Meer bezoekers worden niet toegelaten om de veilige anderhalve meter te waarborgen. Er zijn tafels van 1 tot en met 4 personen te reserveren (kosten: 58 euro, 14.50 per persoon) en van 4 tot en met 6 personen (kosten 87 euro, 14.50 per persoon)”, legt Pim uit.
Aan de eigen tafeltjes kun je hapjes en drankjes bestellen, geserveerd door Noordkade-ondernemers. Deze worden aan tafel gebracht zodat niemand hoeft te lopen. Betalen kan alleen met pin en liefst contactloos. Het terras komt tussen de Afzakkerij en Wittern te staan.

RIVM-regels
Volgens de organisatie voldoet het eerste Sitdown Festival in Veghel aan alle RIVM-regels. Zo mag er niet zomaar worden rondgelopen. De bezoekers moeten aan tafel blijven zitten, behalve als ze naar het toilet moeten. Deze worden overigens continu schoongemaakt zodat iedereen verantwoord en hygiënisch naar de wc kan. Pim vervolgt: “Omdat we gebruik maken van een terras mogen we meer dan 100 man verwelkomen. In verband met de veiligheid zijn er maar 175 plekken beschikbaar. De deuren gaan vanaf 15.00 uur open en iedereen wordt gefaseerd naar binnen gelaten. Het festival zelf duurt van 16.00 uur tot 20.00 uur. Wij zorgen voor de lekkerste RnB-classics.”


Een tafeltje reserveren op het Rewind-terras kan alleen op donderdag 28 mei vanaf 19.00 uur. “Zet deze data in je agenda zodat je dit niet gaat missen. Ik denk dat de kaarten snel de deur uit zijn. Check onze Facebookpagina om tickets te bemachtigen”, zegt Pim.

Anderhalvemeterregel
Meteen de eerste dag dat de versoepeling van de regels plaatsvindt een feestje organiseren. Is dat niet wat snel? Team Rewind vindt van niet: “Wij hebben jullie veel te lang gemist. We doen alles volgens de regels en houden de anderhalvemeterregel strikt in de gaten. Wanneer mensen zich daar niet aanhouden, wordt er ingegrepen”, besluit Pim. Mocht de sitdown in de smaak vallen dan sluit de organisatie niet uit het vaker te doen in de zomer, misschien wel wekelijks.

Meer berichten