Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Eindelijk mag Hertog Jan 2.0 open: ‘Kunnen niet wachten om het jullie te laten zien’

Algemeen 1.632 keer gelezen

VEGHEL | “Eindelijk”, zegt Tamara blij. Op maandag 1 juni gaan de deuren van Hertog Jan 2.0 open. Het restaurant van Tamara en Patric van Asseldonk onderging de afgelopen periode een flinke metamorfose. Precies op het moment dat alles klaar was, stond het Coronavirus een fraaie opening in de weg. Bijna tien weken later mag Hertog Jan open. “Daar komt nog eens bovenop dat wij ons zestienjarig jubileum vieren”, aldus Tamara.

De afgelopen periode was het restaurant aan de Hoofdstraat open voor afhaal en bezorging, dat blijft voorlopig zo. Het bezorgen zal geleidelijk afnemen. Het liefst wil Tamara natuurlijk haar nieuwe restaurant laten zien. “Wij zijn super trots op het eindresultaat en kunnen niet wachten om het jullie te laten zien”, vertelt ze.

Gezelligheid
Als je kijkt naar de uitstraling en het interieur van de zaak én de compleet nieuwe huisstijl waan je je in een nieuw restaurant. "Dan is de verbouwing geslaagd", lacht Tamara. “We liepen al langer rond met het idee om het interieur eens flink aan te pakken. De hele zaak is grondig verbouwd.” De meubels in het restaurant zijn nieuw en de gasten hebben meer ruimte. Iets wat goed uitkomt in deze tijd, want door het Coronavirus is Tamara verplicht om de anderhalve meter in acht te nemen. Bij Hertog Jan hebben ze de nodige maatregelen getroffen. Tamara legt uit: “Sommige tafels blijven ongedekt. Omdat er vooraf gereserveerd moet worden, weet je precies hoeveel mensen er komen. Hertog Jan is gelukkig vrij groot en dus kunnen we makkelijk inspelen op de regels. Het is niet zo dat we grote plastic schermen hoeven te plaatsen. De gezelligheid blijft intact”, belooft ze.

Dat geldt ook voor de terrassen aan de voor- en achterkant van het restaurant. “Wij hebben er niet voor gekozen om de terrassen helemaal vol te zetten met tafeltjes om maar zoveel mogelijk bezoekers te kunnen ontvangen. Dat gaat ten koste van de ambiance en de sfeer. Iets wat Patric en ik per se niet willen. Het moet wel leuk en gezellig blijven.” Het terras en de serre zijn net als het interieur flink aangepakt. De meubels zijn nieuw en de verlichting is sfeervol.

Personeel
Nooit eerder was Hertog Jan zo lang dicht. “Misschien een weekje in het eerste jaar toen we op vakantie waren, maar verder niet”, herinnert Tamara zich. “Het is een rare situatie. We hebben gelukkig al het personeel binnenboord kunnen houden. Dat is heel fijn. Daarnaast doet het me goed hoeveel steunbetuigingen wij hebben gekregen van gasten. Dat heeft ons veel moed gegeven.”

Aan de openingstijden en de formule wordt niks veranderd. "Het concept klopt en loopt als een trein. Zo kan er dus gewoon op woensdag onbeperkt spareribs worden gegeten en op donderdag gamba's. Aan de menukaart is weinig gewijzigd. Voor koffietafels en een high tea is Hertog Jan ook nog steeds uitermate geschikt."

Positief
Groot feest in verband met het zestienjarig jubileum komt er voorlopig niet. “Dat vind ik niet gepast in deze vervelende tijd. Wellicht later in het jaar, maar dat zien we wel. Voorlopig zijn we nog niet van het Coronavirus af”, denkt Tamara. Ze is nu vooral blij dat Hertog Jan open mag, al is het maar voor dertig personen. “Je moet reëel zijn. Ik vind een max van dertig personen prima en sta er heel positief in. We mogen weer open en dat is het allerbelangrijkste. Klagen over het toestaan van meer gasten of het handhaven van de anderhalve meter heeft geen zin”, vindt Tamara.

Reserveren
In verband met het Coronavirus is reserveren verplicht. Dat kan via: www.restauranthertogjan.nl of telefonisch. “Bellen is het makkelijkst, want wij zijn verplicht om een gesprekje te voeren over de gezondheid en samenstelling van de gasten”, besluit Tamara. Er zijn iedere avond twee zittingen. Eentje tot 19.30 uur en eentje vanaf 19.30 uur.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant