Afbeelding

In de Molenstraat is autoverkeer in het weekeinde 's avonds niet welkom

Algemeen 2.123 keer gelezen

VEGHEL | In de Molenstraat mogen horeca-ondernemers de terrassen groter en breder wegzetten. De gemeente heeft besloten om de weg van vrijdag tot en met zondag tussen 17.00 uur en 00.00 uur af te sluiten voor auto’s. Iets waar ze in de Molenstraat al langer mee bezig zijn. De aanvraag om ook de donderdag autovrij te maken, werd door de gemeente afgewezen. De ontheffing geldt tot uiterlijk 1 november 2020.

Voor de horecaondernemers aan de drukke Molenstraat is het essentieel dat ze extra terrasruimte krijgen. Daarvoor moet de Molenstraat autovrij worden. Voetgangers, fietsers en hulpdiensten zijn wel welkom in de Molenstraat. Ondernemers dragen zelf dagelijks zorg voor het afsluiten en weer openstellen van de Molenstraat door het verplaatsen van mobiele bloembakken. 

De weg gaat dus dicht van vrijdag tot en met zondag van 17.00 uur en 00.00 uur. "Buiten die tijden kan het meubilair blijven staan en wordt de vrije baan aangeduid als fietsstraat, de auto is hier dan te gast", aldus de gemeente. Ze laten verder weten dat de ondernemers in de Molenstraat 'geen enkel recht kunnen ontlenen voor de toekomst'.

De verruiming is tijdelijk
De ontheffing geldt namelijk tot uiterlijk 1 november 2020. In augustus en september vindt er een evaluatie plaats. Als de situatie op dat moment daar aanleiding toe geeft, kan de toestemming voor verruiming dan worden beëindigd. Daarnaast kan de burgemeester in het belang van openbare orde, veiligheid of gezondheid de ontheffing altijd intrekken.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant