Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto: Ad van de Graaf

Horeca Noordkade en nieuw Sitdown terras: 'Het was gezellig druk'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Ook op de Noordkade gingen de deuren van de horecazaken afgelopen maandag open. Het was daar, net als op de Markt en in de Molenstraat, gezellig druk. Zowel bij De Afzakkerij als bij Wittern waren de hele dag door tafeltjes bezet. De eerste editie van het Sitdown feestje werd goed bezocht. 

Bij Wittern verliep alles naar wens. Coen van Zutven, manager van het restaurant op de Noordkade, spreekt van een prima heropening: "Het was gezellig druk." 


In het zonnetje bij Wittern.

Volgens hem was het eerste Sitdown feest ook 'zeer geslaagd'. Al hadden sommige bezoekers af en toe moeite om anderhalve meter afstand te houden. "Er waren zo'n 175 bezoekers met een gemiddelde leeftijd van rond de 25 jaar. Voor deze doelgroep is het soms moeilijk om de juiste afstand te bewaren. Bij sommige tafels gingen de mensen iets te dicht bij elkaar zitten. Af en toe moesten ze aan de anderhalve meter worden herinnerd. De tafels bleven wel ver genoeg uit elkaar staan."

Terugkomen
De eerste editie van het Sitdown Festival krijgt als het aan de organisatie ligt een vervolg. "Het past precies binnen de regels van het RIVM. Volgens mij vonden de bezoekers het hartstikke leuk. Het geeft de Veghelaren ook een extra optie." Of de tweede editie daadwerkelijk op de Noordkade is dat moet nog blijken. "We kijken sowieso ook naar andere locaties in het land, maar ik moet zeggen dat de Noordkade zich wel perfect leent voor een Sitdown Festival. Dus grote kans dat we deze zomer nog terugkomen", meldt Rewind, de organisatie achter het Sitdown Festival.

Ook bij De Afzakkerij was het lekker zitten.

Meer berichten