Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Reguliere dienstregeling in Brabant, mondkapje verplicht

Algemeen 425 keer gelezen

REGIO | Passend bij het huidige en verwachte reizigersaanbod is Arriva in Brabant vanaf dinsdag 2 juni weer gestart met de reguliere dienstregeling. Vanaf dinsdag 2 juni rijden de bussen op werkdagen weer volgens de winterdienstregeling. Op zaterdagen rijden de bussen volgens de zaterdagdienstregeling en op zondag volgens de zondagdienstregeling. Wel zijn er een aantal extra aanpassingen.

Door de aanpassingen in de dienstregeling gaan er in deze regio dus weer meer bussen rijden. Voorop staat dat het OV nog steeds geen uitje is en het verzoek is om alleen te reizen met het OV als het echt noodzakelijk is.

Mondkapje verplicht
In de komende periode vinden er in de bussen ook weer controles plaats om onder meer zwartrijden te voorkomen. De Arriva-medewerkers die deze controles uitvoeren, worden voorzien van de benodigde beschermingsmiddelen zoals een mondkapje om hun taken veilig uit te kunnen voeren. Vanaf 1 juni is het dragen van een mondkapje in het OV verplicht voor reizigers. Reizigers worden nog steeds verzocht achter in te stappen. Het is daarom niet mogelijk een kaartje bij de buschauffeur te kopen. De mogelijkheden voor een vervoerbewijs zijn het reizen met je OV-chipkaart, het kopen van een e-ticket via arriva.nl/eticket of de Arriva app. Ook kan er een vervoerbewijs gekocht worden bij de Arriva OV Servicepunten.

De complete aangepaste dienstregeling is te vinden op de website en in de reisplanners. Kijk voor meer informatie ook op: www.arriva.nl/corona.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant