Afbeelding

Digitale tijdsbesteding: nuttige apps voor thuis

Algemeen 519 keer gelezen

Veel thuis; dat is het nieuwe normaal. Maar hoe kom je die tijd nou door? We moeten ons allemaal houden aan het social distancing. Even je vrienden opzoeken gaat dus niet zo makkelijk. Gelukkig leven we in een digitaal tijdperk waarbij apps veel variatie bieden.

Wil je een nieuwe taal leren? Dat kan met Duolingo. Vanuit het Nederlands is het mogelijk om Engels of Duits te leren en vanuit het Engels kun je 36 verschillende talen leren, inclusief fictieve talen uit Game of Thrones en Start Trek. Duolingo leert lezen, schrijven, luisteren en spreken en doet dit als een spelletje: met levens en beloningen. Duolingo verbetert je woordenschat en je krijgt meteen feedback voor verbeterpunten.

Kunst bestuderen
Hoewel vanaf 1 juni de musea in Nederland weer opengaan, is reizen nog niet mogelijk. Toch is het mogelijk kunst en cultuur van andere landen te bekijken. Google Arts & Culture heeft een online verzameling van hoge resolutieafbeeldingen van kunstwerken uit meer dan tweeduizend musea over de wereld met bijbehorende verhalen. Je kunt zelfs een virtuele rondleiding krijgen. Daarnaast is het mogelijk om uitzichten te bewonderen.

Fit blijven
Sportscholen mogen hun deuren nog niet openen. Toch fit blijven? Seven Minute Workout heeft keuze uit tweehonderd oefeningen die allemaal zeven minuten duren en worden uitgelegd aan de hand van video's. De video's bestaan uit dertig seconden inspanning afgewisseld met tien seconden pauzes. Materiaal is niet nodig; alle oefeningen worden gedaan met eigen lichaamsgewicht.

Samen spelletjes spelen
Met Houseparty kun je naast videobellen ook samen online spelletjes spelen. Er zijn vier verschillende spelopties. Heads Up! is een spelletje Wie ben ik? Bij Trivia moet je vragen beantwoorden en bij Chips and Guac moet je woorden associëren. Quick Draw! is een spelletje pictionary. De app is dus minder geschikt voor vergaderingen, maar erg leuk voor een virtuele borrel met vrienden.

Kerkdiensten meeluisteren
Vanuit huis kerkdiensten volgen is mogelijk met de app Kerkdienst Gemist, waar meer dan duizend kerken aangesloten zijn. Dat kan live of door diensten terug te luisteren, met of zonder beeld. Je kunt gemakkelijk je voorkeurskerken bewaren. Gratis registreren is mogelijk via www.kerkdienstgemist.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant