Een beschilderde steen van Loes Loocks-Raaijmakers in de natuur.
Een beschilderde steen van Loes Loocks-Raaijmakers in de natuur.

Kei Tof: beschilderde stenen die rondzwerven

Algemeen 7.157 keer gelezen

Actief en creatief bezig zijn? Dat kan in één klap met Kei Tof; een initiatief van Loes Loocks-Raaijmakers uit Wijchen. Op 15 april richtte zij de Facebookpagina Kei Tof op. Het is hierbij de bedoeling om stenen in de natuur te vinden, deze te schilderen en vervolgens weer in de natuur te plaatsen voor anderen. Heb je een beschilderde steen gevonden? Dan mag je deze houden of je kunt deze verplaatsen. Maak er wel eerst even een foto van voor Facebook. De pagina kreeg al snel veel volgers, waardoor de beschilderde stenen nu op meerdere plaatsen in Nederland te vinden zijn.

Met het thuisblijven ten gevolge van de coronacrisis waren Loes en haar kinderen al snel uitgekeken op normale spelletjes. Toch wilde Loes haar kinderen van zes en acht graag in beweging houden. "Ik had ooit wel eens beschilderde stenen gezien en dit leek me een leuke manier om een glimlach op het gezicht van anderen te brengen. Je kunt veel vreugde brengen met iets kleins. Het is super leuk en laagdrempelig. De Facebookpagina heb ik opgericht als een bevestiging voor de kinderen. Zij worden helemaal enthousiast wanneer één van hun stenen gevonden wordt. Dit grote succes had ik nooit durven hopen. Dat maakt me wel trots", aldus Loes.

De Heeswijkse Antonie van Werven, woonachtig in Uden, had op 8 mei haar eerste beschilderde steen gevonden. Achterop de steen stond de Facebook-pagina vermeld. "Puur toeval", noemt ze het. Antonie en haar dochter van 11 jaar zijn vervolgens zelf ook stenen gaan schilderen en verstoppen. "We komen nu meer buiten en willen de stenen zoveel mogelijk verspreiden. We hebben ze door heel Uden neergelegd: het centrum, de bossen, het bevrijdingspark. Het leukste is om de steen weer terug te zien. Eén van mijn 'Uje' stenen is in Schaik terecht gekomen. Het zwerven van de steen, daar gaat het om en daar is de Facebook-pagina voor. Ik word nog enthousiaster van de leuke reacties van fanatiekelingen, vooral van kinderen. Ik ben eigenlijk helemaal niet creatief, maar je kunt er mensen blij mee maken." Antonie hoopt dat het initiatief na de crisis nog door blijft gaan. "Ik blijf het in ieder geval wel doen", besluit ze.

De stenen zijn ook in en om Meierijstad te vinden. Voor meer informatie of om te kijken of jouw stenen gevonden worden, ga naar de Facebook-pagina

'Uje' stenen van Antonie van Werven die ze heeft verstopt door Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant