Coen, Martijn en Tim met op de achtergrond de contouren van de beachclub.
Coen, Martijn en Tim met op de achtergrond de contouren van de beachclub. Foto: Ties van Dooren.
+FOTO'S

Noordkade krijgt eigen beachclub: 'Dit weekend starten we met ZomerKade'

Algemeen 4.160 keer gelezen

VEGHEL | Nu de Coronaregels zijn versoepeld, transformeert de Noordkade langzamer zeker in een hip vakantieoord. Op verschillende plekken zijn strandjes aangelegd en er wordt momenteel hard gewerkt aan een heuse beachclub. Coen van Zutven, manager van Wittern, hoopt op een mooie zomer. “Dit weekend starten we met ZomerKade. Er is dan het hele weekend van alles te doen voor jong en oud.”

Bij de Afzakkerij ligt al een strand en tegenover Wittern, aan de kant van het water, wordt hard gewerkt. De vrienden Roy, Martijn en Theo zijn samen met Marc Biemans van Stadsbrouwerij De Vleeghel de laatste dagen druk in de weer met alle benodigdheden voor een beachclub. 

Martijn is bezig met het ophangen van de zeilen. Tim assisteert hem. 

Coen legt uit waar het idee vandaan komt: “We voerden samen gesprekken om tijdens Fabriek Magnifique iets te organiseren. Door het Coronavirus gaat dat helaas niet door, maar we vonden het jammer om dan niks te doen. De mannen kwamen met het idee om een beachclub te bouwen. Keigaaf natuurlijk en iets wat wij als ondernemers op de Noordkade alleen maar kunnen toejuichen. Voor ons is het een win-winsituatie.”

‘Groots uitpakken’
Op vrijdag- en zaterdagavond start ZomerKade zo rond de klok van 17.00 uur. “Op vrijdag is er alle ruimte om lekker te borrelen. Op zaterdag gaan we koken. De ene week een barbecue, de week erop een grote pan paella en daarna mosselen. Dit komt steeds weer terug”, legt Coen uit.

Noordkade krijgt een heuse beachclub. 

De beide avonden worden opgeleukt met een fijn achtergrondmuziekje. “We hebben twee muziekkiosken. Eentje bij de Afzakkerij en eentje bij Wittern. Daar kunnen muziekgezelschappen of een dj optreden. In het weekend van Fabriek Magnifique (10, 11 en 12 juli red.) willen we eigenlijk groots uitpakken. Het is alleen nog even afwachten wat er dan allemaal kan en mag”, zegt Coen.

Goed weer
Op zondagmiddag en wellicht in de toekomst op woensdagmiddag is er van alles te doen voor kids. Coen vervolgt: “Lazy Sunday. Vanaf een uurtje of 14.00 uur lekker ontspannen met het hele gezin. Daarnaast ben ik bezig om te kijken of we Matteucci erbij kunnen betrekken, zodat de kinderen een lekker bolletje ijs kunnen scoren”, aldus Coen.

Ook bij De Afzakkerij verkeren ze in zomerse sferen. 

Hij benadrukt dat ZomerKade wel gebaat is bij goed weer. “Mocht het slecht weer worden dan passen we het programma aan. Het strand verandert dan in een modderpoel en dan heeft het geen zin om van alles te organiseren. Het beste is om onze socials in de gaten te houden”, besluit Coen.

Het initiatief ZomerKade loopt tot eind augustus. Check www.wittern.nl voor de mogelijkheden of meld je bij de strandhut op de Noordkade.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant