Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:
UPDATE

Politiemacht treft drugsloods aan met machines, zeker twee personen aangehouden

  •   keer gelezen

UPDATE 17.08:

De politie laat weten dat ze op de Grote Heide in een (bedrijfs)hal een tabletteringsmachine hebben aangetroffen. "Er is ook MDMA gevonden. Met de MDMA en de machine werden pillen gedrukt", laat een woordvoerder van de politie weten. 

Het is niet bekend om welke hoeveelheden het gaat. "Op dit moment wordt er een doorzoeking gedaan. Enige duiding over de productiecapaciteit volgt waarschijnlijk morgen", vervolgt de woordvoerder. 

De politie bevestigt dat er twee personen zijn aangehouden. 


HEESWIJK-DINTHER/NISTELRODE | Er is woensdagmiddag sinds 15.00 uur veel politie op de been op de Grote Heide tussen Heeswijk-Dinther en Nistelrode. Wat de politiemacht daar precies heeft aangetroffen, is nog niet bekend. Er zijn zeker twee personen aangehouden. 

Ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is ter plaatse. Als chemische stoffen een bedreiging voor de omgeving vormen, komt LFO ter plaatse. Dat gebeurt hoofdzakelijk bij het aantreffen en ontmantelen van drugslaboratoria van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine. Het LFO handelt ook bij incidenten waarbij chemische stoffen betrokken zijn. 

Twee weken geleden werd er op een paar honderd meter afstand een drugslab ontmanteld. De politie hield toen zes personen aan.

Meer berichten