Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De voorbereidingen voor Minibouwdorp worden getroffen.
De voorbereidingen voor Minibouwdorp worden getroffen. (Foto: )

Minibouwdorp heeft na twee weken bijna 300 inschrijvingen

  •   keer gelezen

VEGHEL | Minibouwdorp heeft na twee weken bijna 300 inschrijvingen binnen. Voorzitter van Veghel in Hout Ed van Uden is zeer tevreden. Kinderen die deel willen nemen aan dit Minibouwdorp kunnen zich nog tot en met 25 juli opgeven via: minibouwdorp@gmail.com. Op maandag 17 augustus kunnen de materialen worden opgehaald bij Bouwcenter in Veghel, het liefst op de fiets.

De teleurstelling was groot toen bekend werd dat Bouwdorp niet door zou gaan. Het 35-jarig jubileum wordt nu in 2021 gevierd. Toch besloot de organisatie achter Veghel in Hout, in samenwerking met Bouwbedrijf van de Ven en Bouwcenter Veghel iets te organiseren. Kinderen knutselen in de week van 17 tot en met 21 augustus aan een hut ter grootte van een schoenendoos. De materialen, zoals hout en spijkertjes, voor dit Minibouwdorp worden beschikbaar gesteld voor Van de Ven en Bouwcenter.

Met bijna 300 Inschrijvingen gaat het volgens Ed boven verwachting goed. Ieder kind haalt op maandag 17 augustus tussen 13.00 uur en 18.00 uur een pakketje hout en spijkertjes op bij Bouwcenter Veghel. Ze kunnen daarmee thuis een hutje bouwen. Dat hutje mogen ze op allerlei manieren versieren. De kinderen mogen verven, een dakterras maken of tuintje met bloemen erbij knutselen. "Alles kan en mag. We houden ongeveer de grootte van een schoenendoos aan", legt Ed uit.

Vanaf 24 augustus mogen de kinderen hun hutje inleveren bij de bieb. De tentoonstelling van de hutjes blijft een maand staan.

Meer berichten