Teun Horck met op de achtergrond het weiland waar zijn nieuwe pop-up restaurant gaat komen.
Teun Horck met op de achtergrond het weiland waar zijn nieuwe pop-up restaurant gaat komen.

Nieuw pop-up restaurant in een weiland: 'Het komt er echt vet uit te zien'

Algemeen 6.820 keer gelezen

VEGHEL | In het weiland achter Van der Linden aan het Middegaal grazen momenteel een handjevol koeien. De runderen krijgen deze zomer gezelschap van een pop-up restaurant. Chef-kok Teun Horck heeft de afgelopen weken niet stilgezeten en een compleet plan uitgewerkt voor een tijdelijke horecazaak met de toepasselijk naam: De Wei.

“Ik ben nog in overleg met de gemeente over de precieze vorm waarin we het pop-up restaurant gaan gieten. Er moet natuurlijk rekening worden gehouden met de Corona-regels, maar dat gaat lukken. In het weiland is ruimte genoeg”, zegt Teun. Hij tikte onlangs twee tenten van 10 bij 6.5 meter op de kop. De tenten kunnen los van elkaar worden geplaatst of aan elkaar. Van Jan en Margriet van der Linden, eigenaren van het weiland, krijgt hij alle ruimte. “Daar ben ik heel blij mee. Ge doet maar jungske, zeiden ze.”

Dat hoef je geen twee keer tegen Teun te zeggen. Hij zit boordevol ideeën. “Ik wil een bult wit zand neerknallen met een zwembadje waar de kinderen kunnen spelen. Er worden struiken en planten opgehangen en we zorgen voor een stijlvolle aankleding.”, vertelt de eigenaar van restaurant DIS op de Noordkade. Doordat DIS de afgelopen twee maanden dicht was, had Teun tijd genoeg om het idee goed uit te werken. “Ik heb een oude Pipowagen omgebouwd tot keuken en verschillende stoelen en steigerhoutenplanken aangeschaft waar ik tafels van ga maken.”

Johan Jansen
In Teuns ideaalbeeld is er in De Wei ook ruimte voor muziek. Van een bandje tot een gitarist. “Die hebben de afgelopen maanden ook massaal thuisgezeten en willen ongetwijfeld graag weer optreden. Cursisten van Phoenix Cultuur zijn ook van harte welkom.” Naast de reguliere avonden, wil Teun graag iets extra’s aanbieden. Hij somt op: “Denk aan bouwvakborrels, de Voice of Veghel, een avond koken samen met slager Johan Jansen en allerlei arrangementen.” Voor de kinderen zijn er dan weer andere plannen. Teun vervolgt: “Het bouwen van het mooiste zandkasteel, je eigen worstenbroodje klaarmaken en een kruiwagen waar ze ijsjes kunnen vinden.”

Reuring
In de ochtend, wanneer de tent niet wordt gebruikt, wil hij de ruimte graag afstaan aan bijvoorbeeld een yoga-klasje of een schildergroepje. Geld hoeft hij daaraan niet aan te verdienen. “De ruimte is er toch, waarom zouden we het leeg laten staan. Het is alleen maar leuk als er wat reuring is”, vindt Teun. De gesprekken met de gemeente zijn gaande. Het organiseren van evenementen mag in tijden van Corona niet. Teun hoopt er snel uit te komen. “We willen graag aan de gang. Uiteraard houden we ons aan de anderhalvemeterregels.”

Terugkerend fenomeen
Men kan straks lunchen of aanschuiven voor een barbecue. Voor 15 euro per persoon kan er onbeperkt worden gebarbecued. De drank wordt op een krijtbordje aan tafel bijgehouden. Het is niet de bedoeling dat mensen gaan lopen. Alles wordt aan tafel geserveerd. Aan de kant van de weg komt een rode of groene paal te staan. Bij rood zit De Wei vol, is de paal groen dan is er nog plek. Er is ongeveer plek voor honderd gasten. “We kunnen tafels aan elkaar schuiven en makkelijk voldoen aan de anderhalvemeterregel. Er zit dan ook geen max aan het aantal mensen per reservering”, legt Teun uit.
De Wei gaat 1 juli open en op 23 augustus (einde schoolvakantie red.) gaan de deuren weer dicht. “Het komt er echt vet uit te zien. Ik beloof dat het geen half werk wordt. Als het een succes is dan wil ik hier een jaarlijks terugkerend fenomeen van maken. Honderd procent”, besluit Teun.

Jan en Margriet van der Linden zijn de eigenaren van het weiland.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant