Tinks biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Kook Kunst Tinks.
Kook Kunst Tinks. (Foto: )

Tinks biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk

  •   keer gelezen

VEGHEL | Kook Kunst Tinks is een van de meest bijzondere ‘bewoners’ van de Proeffabriek op de Noordkade. De maatschappelijke onderneming verkoopt kook gerelateerde spullen en cadeauartikelen en biedt tegelijkertijd werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De variatie in de cadeauartikelen is enorm. Er is in de winkel van alles te verkrijgen. “Tijdens de maanden juli en augustus besteden we extra aandacht aan het toerisme en typisch Nederlandse producten. De schorten en Nederlands getinte dienbladen krijgen dan een prominente plek. Verder hebben we uiteraard handige keukenhulpjes, allerlei cadeautjes waaronder ook (kook)boeken, maar ook producten van A-merken. Zoals messen en pannen”, vertelt bedrijfsleider Alma Schuur.

Werkruimte
Achter de winkel heeft Kook Kunst Tinks een werkruimte waar mensen met een beperking werken. Bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking of mensen met NAH (niet-aangeboren hersenletsel). "Er werken normaal gesproken zo’n vijftien mensen per dag in de werkruimte, maar in verband met Corona ligt dat aantal nu rond de acht. Omdat niet alle cliënten aanwezig kunnen zijn, wordt er momenteel vooral gemozaïekt, gewerkt met textiel en worden er inpakwerkzaamheden verricht voor externe bedrijven.”, legt Alma uit.


Alma Schuur is bedrijfsleider.

Eigen winkel
In de toekomst komt er in de Proeffabriek de Tis Zundwinkel. “Onze cliënten mogen de winkel draaiende houden. Dat zou heel gaaf zijn, want dan hebben ze hun eigen winkel. Bij Kook Kunst Tinks merk je dat ook. Als er een product wordt verkocht dat iemand van hun gemaakt heeft, is dat echt wel een dingetje. Het is belangrijk dat de cliënten iets om handen hebben en iets nuttigs doen. Dat vinden ze erg fijn.”

Kook Kunst Tinks is onderdeel van Stichting SWZ. De winkel is zeven dag in de week geopend. Nieuwe cliënten zijn altijd welkom. Het is mogelijk om doordeweeks binnen te lopen en een afspraak te maken. Mailen kan naar: kookkunsttinks@swzzorg.nl. Meer info op: www.Tinks.nl

Meer berichten