Middelbare scholieren hebben in eigen beheer een speelfilm opgenomen van de Laatste Lesdag Show.
Middelbare scholieren hebben in eigen beheer een speelfilm opgenomen van de Laatste Lesdag Show.

Filmster in plaats van examen doen: 'Het was een prachtig avontuur'

Algemeen 1.256 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Ook voor de leerlingen van de zesde klas van Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther is het centraal schriftelijk eindexamen niet doorgegaan. De inmiddels afgestudeerde leerlingen hebben de tijd gebruikt voor iets compleet anders. Ze hebben in eigen beheer een speelfilm opgenomen van de Laatste Lesdag Show. 

Op het gymnasium behalen jaarlijks ongeveer 100 leerlingen hun diploma. Ook dit jaar is dat het geval, voor de rest is alles anders. "Op onze school is het traditie dat de leerlingen die eindexamen doen op de laatste lesdag een show opvoeren en de leraren en mede-leerlingen in de maling nemen", legt Teun van Wershoven uit. "We zijn in het najaar gestart met het script voor onze laatste lesdag show geïnspireerd op de film Aladdin, maar dan met een persiflage van de leraren als hoofdpersonen", vervolgt Stijn Heller. "Toen we alle schoolexamens achter de rug hadden, realiseerden we ons dat dit het was, als we er niet zelf wat van zouden maken. Met een klein team hebben we het plan opgepakt om de laatste lesdag show als film op te nemen en Coronaproof aan de school te laten zien", aldus Stefan Geerts. "We hebben het script omgeschreven van een live-uitvoering naar een film, camera’s, geluidsapparatuur en video-editing gedaan. Het was een prachtig avontuur." 

Première
De Coronaregels worden net op tijd soepeler waardoor de film in première gaat voor de leraren en de geslaagde leerlingen tijdens twee shows op 1 juli in Theater Markant in Uden. "De kroon op ons werk, onze film in een echt theater op groot doek", concludeert een trotse Daan van Amelsfort. Voor alle andere leerlingen wordt de film vertoond tijdens de lessen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant