Het Autismecafé is in het PieterBrueghelHuis.
Het Autismecafé is in het PieterBrueghelHuis.

Autismecafé Meierijstad gaat nog niet open

Algemeen 398 keer gelezen

VEGHEL | Ondanks dat de Corona maatregelen versoepelt zijn en de cafés weer open gaan, blijft het Autismecafé Meierijstad nog gesloten.

Een aantal bezoekers zullen daar niet blij mee zijn. Zij keken uit naar het moment om weer naar het café te komen. "De verplichtingen, waar we bij een openstelling aan moeten voldoen, zijn te belemmerend voor een mooie, prettige en gezellige café avond. Met ingang van september hopen we, dat de maatregelen dusdanig versoepelen, om de laatste maandag van september het Autismecafé Meierijstad weer te openen", aldus de organisatie. 


Dementiemonitor van Alzheimer Nederland

REGIO | Mantelzorgers zijn onmisbaar in de zorg voor mensen met dementie. Alzheimer Nederland vindt het daarom belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. 

"Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wij delen de uitkomsten dan ook met het ministerie van VWS, zorgaanbieders en zorgverzekeraars en gemeenten. Ook Tweede Kamerleden maken graag gebruik van het onderzoeksrapport. Zo beïnvloeden we beslissingen met als doel de zorg en ondersteuning bij dementie te verbeteren", laat Alzheimer Nederland weten. De vragenlijst is te vinden op www.dementiemonitor.nl. Invullen duurt ongeveer 20 minuten. De vragenlijst liever op papier invullen? Mail dan naam en adres naar: dementiemonitor@alzheimer-nederland.nl.


Connection

VEGHEL | Galerie ArteSoffitta in Veghel opent in het weekend van 3, 4 en 5 juli haar deuren. Te zien is dan de expositie Connection. 

In Connection laat kunstenaar Mohammed Aglah op een mooie, dromerige manier zien hoe de relatie en verbinding is van dieren onderling.
Men is van harte welkom op 3,4 en 5 juli van 13.00 uur tot en met 17.00 uur. Een afspraak maken voor een bezoekje aan de galerie kan ook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant