'De kinderen krijgen iedere dag een nieuwe opdracht' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Archieffoto: Dit zien we dit jaar dus niet terug, toch organiseert Veghel in Hout iets extra's.
Archieffoto: Dit zien we dit jaar dus niet terug, toch organiseert Veghel in Hout iets extra's. (Foto: )

'De kinderen krijgen iedere dag een nieuwe opdracht'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Veghel in Hout gaat in verband met de Coronacrisis niet door. Met het Minibouwdorp heeft de organisatie van het Veghelse bouwdorp een leuk alternatief bedacht. Vanaf maandag 17 augustus gaan meer dan 300 kinderen zelf aan de slag met het bouwen van een minihutje. Door het succes en het enthousiasme van de kinderen wordt er iedere dag een Bouwdorpchallenge georganiseerd.

Hilde Schepens, al een kleine tien jaar lid van de organisatie achter Veghel in Hout, laat weten dat er een Bouwdorpchallenge wordt gelanceerd. Ze legt uit hoe dat in zijn werk gaat: “Alle deelnemende kinderen worden uitgenodigd om lid te worden van een besloten Facebookgroep. Daar komt tijdens de week van bouwdorp (17 tot en met 21 augustus) iedere dag een nieuwe challenge op te staan. Het zijn opdrachten die laagdrempelig en Coronaproof zijn”, belooft Hilde.
De organisatie is druk bezig met het bedenken van de challenges. Hilde vervolgt: “Je kan denken aan het maken van een mooie bouwfoto of het bouwen van een ‘hutje’ om zelf in de overnachten. De kinderen krijgen iedere dag een nieuwe opdracht.”

‘Vrijheid blijheid’
Het idee komt voort uit het succes van Minibouwdorp. Doordat de teller nu al op meer dan 300 deelnemers staat, vond de organisatie het gepast om iets extra’s te organiseren. “Het enthousiasme van de kinderen is groot. Er doen zelfs een aantal kinderen uit de kerkdorpen mee.” Meedoen aan de Bouwdorpchallenge is overigens allesbehalve verplicht. “Als je alleen een mini-hutje wil bouwen mag dat uiteraard ook. Vrijheid blijheid, zoals men gewend is van Veghel in Hout”, zegt Hilde.

Leeg
Al een kleine tien jaar is Hilde betrokken bij de organisatie van Veghel in Hout. ‘Normaal’ gesproken is ze behelst met de kinderadministratie. Ze baalt dat Veghel in Hout dit jaar niet door kan gaan. “Het voelt leeg. Anders waren we nu druk bezig met de voorbereidingen. Het hele organisatieteam wil toch graag iets doen voor de kinderen, vandaar het Minibouwdorp en deze challenges”, besluit Hilde. Opgeven voor het Minibouwdorp kan nog tot 25 juli door een mail te sturen naar: minibouwdorp@gmail.com.

Tentoonstelling
Ieder kind haalt op maandag 17 augustus tussen 13.00 uur en 18.00 uur een pakketje hout en spijkertjes op bij Bouwcenter Veghel. Ze kunnen daarmee thuis een hutje bouwen. Dat hutje mogen ze op allerlei manieren versieren.
Vanaf 24 augustus mogen de kinderen hun hutje inleveren bij de bieb. De tentoonstelling van de hutjes blijft een maand staan.

Meer berichten