Ellen Coehorst, Natasja de Groot en Jolijn van Rossum zitten alle drie in het organisatieteam.
Ellen Coehorst, Natasja de Groot en Jolijn van Rossum zitten alle drie in het organisatieteam. Foto: Ties van Dooren.

‘Het houden van de Veghelse Quiz is haalbaar’

Algemeen 1.489 keer gelezen

VEGHEL | De Veghelse Quiz 2020 gaat, mits we gespaard blijven van een tweede Coronagolf, door. Op 11 december gaat de quiz in aangepaste vorm door, uiteraard worden de RIVM-regels in acht genomen. De inschrijving gaat eerder open dan normaal. “Waarom wachten? We willen iets leuks hebben om naar uit te kijken”, aldus Natasja de Groot namens de organisatie. Vanaf 14 juli kunnen teams zich aanmelden.

Volgens de organisatie is ‘het houden van de Veghelse Quiz haalbaar’. Het ophalen en inleveren van de opgaveboekjes vormt het grootste obstakel. Het is niet verantwoord om dat tegelijk te doen. De organisatie is druk bezig met het bedenken van alternatieven. “Misschien maken we gebruik van meerdere locaties. De Blauwe Kei is ook een mooie, ruime locatie waar we veel kunnen doen. Het is namelijk essentieel dat iedereen tegelijk kan beginnen en om competitievervalsing te voorkomen, moeten alle boekjes weer voor 23.00 uur worden ingeleverd”, legt Natasja uit.


Ellen Coehorst, Natasja de Groot en Jolijn van Rossum zitten alle drie in het organisatieteam. 

Ze verklapt dat er niet super veel veranderd aan de quiz. “De meeste opdrachten zijn prima te doen op 1.5 meter afstand van elkaar. Alleen met de foto-opdracht moeten we even kijken wat handig is. De groepsopdrachten werden voorheen vaak op twee momenten gehouden. Dat kan ook in vier keer. Alleen moet iedereen dan wel op de afgesproken tijd aanwezig zijn. Ik denk verder dat quizteams zich gaan verspreiden over meerdere locaties", vertelt Natasja.

Puzzelen
Wat wel verdwijnt, zijn de jokers die in aanloop naar de quiz door Veghel werden verspreid. Natasja vervolgt: “Dat is een wedstrijd op zich waar het onmogelijk is om 1.5 meter afstand te houden. Daar staat tegenover dat we in de quiz iets willen doen met een app zoals Teams, Zoom of Houseparty. Dat past natuurlijk helemaal in de Coronatijd.”
Het puzzelen kende de afgelopen maanden een revival. Door de Corona sloeg half Nederland aan het puzzelen. Iets wat de organisatie ook is opgevallen. “Samen puzzelen is gewoon heel leuk. Dat komt in de quiz terug”, belooft Natasja.

Het centrum van Veghel is het centrale punt van de quiz. De buitenopdrachten hebben vrijwel allemaal een link met het centrum. Als we Natasja mogen geloven dan kan dat dit jaar wel eens anders zijn. “Het gebied waarin we gaan quizzen wordt vergroot. Denk aan een locatie als het Julianapark, want we blijven wel gewoon in Veghel hoor.”

Nakijkploegje
Het maken van de quiz vergt veel tijd, maar ook in het nakijken gaat enorm veel tijd zitten. Daarom komt Natasja met een opvallende oproep: “Ik ben op zoek naar mensen die mee willen helpen om na te kijken. Zij mogen uiteraard niet meedoen aan de quiz. Ik zat zelf te denken aan gepensioneerde leerkrachten of een PABO-klasje.” Een nakijkploegje voor een van de meeste prestigieuze wedstrijden die Veghel kent. Natasja begeeft zich op glad ijs. “Ik geef toe dat het best tricky is, maar ik durf het risico te nemen. Het gaat om één nakijkdag in de Raadszaal, waar wij uiteraard ook van de partij zijn.”


De organisatie is op zoek naar een nakijkploegje.

‘Kei leuk’
De Veghelse Quiz 2020 is op vrijdag 11 december en duurt van 19.00 uur tot 23.00 uur. Natasja hoopt op veel enthousiasme en een hoop inschrijvingen. “Het wordt echt kei leuk. Ik daag bij dezen ook titelverdediger Les Quizerables uit om weer mee te doen. Dat zijn ze min of meer verplicht toch?”, sluit Natasja lachend af.

Inschrijven
Deelname aan de quiz kost 17.50 euro. Inschrijven kan vanaf 14 juli via de website van de bibliotheek: www.bibliotheekveghel.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant