Wethouder Coby van der Pas samen met de eigenaren van Het Goeie Leven Anke en Johan van Esdonk.
Wethouder Coby van der Pas samen met de eigenaren van Het Goeie Leven Anke en Johan van Esdonk. Foto: Ties van Dooren.

Fietsknooppuntenkaart gepresenteerd: 'Er is van alles te beleven in Meierijstad'

Algemeen 1.748 keer gelezen

VEGHEL | Platform Gastvrij Meierijstad, een initiatief van de vrijetijdsondernemers en de gemeente om recreatie en toerisme beter op de kaart te zetten, heeft woensdagochtend bij Het Goeie Leven in Eerde een Fietsknooppuntenkaart Meierijstad gepresenteerd. “Ontdek en beleef Meierijstad”, aldus wethouder Coby van der Pas die het eerste exemplaar overhandigde aan Johan en Anke, eigenaren van de Eerdse camping. “Zij waren de eerste die reageerde op het ons verzoek om een kaart te maken”, voegt de wethouder toe.

Voor Platform Gastvrij Meierijstad is de fietsknooppuntenkaart de kers op de taart van de afgelopen periode. Verschillende partijen zijn druk bezig geweest met het ontwikkelen van de kaart die volgende week in de hele gemeente huis-aan-huis wordt verspreid. “De toeristisch-recreatieve sector heeft niet stilgezeten”, stelt Van der Pas. “De verschillende vrijetijdsondernemers leren elkaar steeds beter kennen. Deze kaart geeft een mooi beeld van allerlei verblijflocaties in onze gemeente en daar is vraag naar. Er is van alles te beleven in Meierijstad.” 

110 locaties
Op de fysieke kaart, die straks ook te downloaden is, staan 110 locaties verdeeld onder de categorieën Dagrecreatie, Kunst & Cultuur, Overnachten en Eten & Drinken. Niet alle plekjes staan erop. Wethouder Van der Pas legt uit waarom: “Wij hebben een mail verstuurd met het verzoek daarop te reageren. Iedereen heeft dus de kans gehad.” De kaart is straks ook verkrijgbaar bij het UITpunt Veghel en de verschillende VVV-locaties. Van der Pas: “Pak lekker de fiets en verken Meierijstad. De fietsknooppuntenkaart biedt een mooie basis om allerlei leuke plekjes te bezoeken.”
Het grote doel van de kaart is om de gemeente te promoten. “Er is van alles te beleven in Meierijstad. Onze gemeente kent vele mooie plekjes, markante gebouwen, monumenten en industrieel erfgoed. Ook het mooie afwisselende landschap is het bezoeken meer dan waard”, vindt de wethouder. In principe krijgt de kaart over twee jaar een nieuwe update.

Foodroute
Het Platform Gastvrij Meierijstad gaat de komende tijd verder met een aantal andere projecten. Van der Pas somt op: “We zijn druk bezig met een bezoekerswebsite met daarop al het moois dat we in huis hebben en een evenementenkalender. Het wordt iets wezenlijks anders dan de gemeentewebsite. Daarnaast hebben we de M100-informatiekaarten die binnenkort worden verspreid en onder andere komen te liggen bij het UITpunt en de VVV-kantoren. De Fluisterboot gaat er ook komen en er wordt gewerkt aan een Foodroute.” Deze route wordt gemaakt in samenwerking met Dutch Cuisine en Visit Brabant. Van der Pas vervolgt: “Brabant is een bourgondische provincie en Meierijstad past perfect in dat plaatje. Voor de Foodroute kunnen horecazaken zich aanmelden.”


Wethouder Van der Pas en Johan en Anke bekijken de kaart.

Geerbosch
Een ander projectje wat momenteel vorm krijgt, is de verplaatsing van de oude Spoorwegbrug van de Noordkade naar het Duits Lijntje. “De brug krijgt een mooie plek ter hoogte van het Geerbosch bij de locomotief, wagons en rangeerbanen. Het is de bedoeling dat de brug uiteindelijk een plekje krijgt langs het snelfietspad van Veghel naar Uden”, besluit Van der Pas.

De Fietsknooppuntenkaart Meierijstad wordt volgende week huis-aan-huis verspreid. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant