Kasteel Heeswijk gefotografeerd met een drone.
Kasteel Heeswijk gefotografeerd met een drone. Foto: Ties van Dooren

Geld voor Lichtfestival Kasteel Heeswijk

Algemeen 577 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft in het tweede kwartaal van 2020 237.611 euro toegekend aan 53 natuur- en cultuurprojecten. Het Internationaal Lichtfestival Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther is er daar eentje van.

Het bestuur was erg onder de indruk van de plannen van de initiatiefnemers van het Internationaal Lichtfestival Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther, Vergroening Body Building in Eindhoven en De Voedselapotheek Verdeliet in Cuijk. Alle drie deze partijen kregen 10.000 euro. Eén gehonoreerd project had rechtstreeks een connectie met corona: ‘Deel met elkaar’, een project voor verbinding en troost van beeldend kunstenares Annie Veldkamp (AV Look). Een toelichting op de Top 5 van de meest tot de verbeeldingsprekende projecten die het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant heeft gesteund in de afgelopen maanden vindt u in de bijlage.

Het Cultuurfonds Noord-Brabant roept verenigingen, organisaties, makers in de cultuur- en natuursector op om vooral een aanvraag voor financiële ondersteuning te blijven doen. Er is dit jaar het gebruikelijke budget beschikbaar. Het Prins Bernhard Cultuurfonds wil onderstrepen dat juist nu het zo belangrijk is dat het geld van onze schenkers en van loterijen in de cultuur- en natuursector terechtkomt. Op die manier wil het fonds eraan bijdragen dat makers en initiatiefnemers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan zodra de beperkingen door het coronavirus afnemen. Meer info: www.cultuurfonds.nl/noordbrabant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant