Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Nieuwe richting voor de Van Hart tot Hartloop

  •   129 keer gelezen

BOERDONK | De van Hart tot Hartloop en Rondje Meierijstad slaan de handen ineen. Rondje Meierijstad is een platform dat wandel- en fietsroutes voor jong en oud aanbiedt. Vanaf 12 juli tot en met 27 september is het voor de deelnemers van de Van Hart tot Hart loop mogelijk om de wandel en hardlooproute via de app van ‘Rondje Meierijstad’ te lopen. 

Marijke Hendriks licht toe: “1+1 = 3, dat zeggen ze wel eens. Dat geldt voor deze samenwerking ook. We hebben dezelfde doelen voor ogen. Beide zoeken we naar een versterking van de verbindingen in Meierijstad tussen recreatie, gezondheid en inwoners."
Oorspronkelijk zou de Van Hart tot Hartloop plaatsvinden op 29 maart 2020. Het Coronavirus gooide roet in het eten. Er is een nog een poging gedaan om een nieuwe datum te zoeken, maar vanwege de regelgeving en richtlijnen is er besloten om geen grootschalige loop te houden. Daarom wordt nu dit alternatief aangeboden.

Ten miles
De routes zijn aangepast, zodat de start en finish op eenzelfde locatie zijn. Er wordt gestart bij Hotel/Café het Hart van Bourdonck in Boerdonk. Om de route aantrekkelijk te houden is de hardlooproute aangepast en bedraagt nu 16 kilometer (ook wel de ten miles). De wandelroute heeft een afstand van 17 kilometer.

Goodiebag
Wanneer je besluit de route te gaan lopen kan de route gereserveerd worden via www.rondjemeierijstad.nl. Deelnemers met een ticket voor de Van Hart tot Hart loop ontvangen een bericht van de Van Hart tot Hart loop met een kortingscode. De route start bij Hotel/Café Hart van Bourdonck. Bij het startpunt ontvang je een goodiebag en de routebeschrijving voor zowel de hardloop- als de wandelroute.
Wat krijg je met je Van Hart tot Hart loop-ticket? De organisatie somt op: "Je kan een code via www.rondjemeierijstad.nl aanvragen voor de hardloop en wandelroute. Een goed gevulde goodiebag met vele leuke verrassingen zoals een bidon. Toegang tot de app met leuke extra’s, geluidsfragmenten en weetjes over de route. Rick Terwindt (stadsdichter van Meierijstad) is je gids tijdens de gehele route. De wandel en hardlooproute geprint en tevens is er een flink gedeelte van het bedrag gereserveerd voor ons goede doel Kids Run Free."
Mocht je geen kaartje van de Van Hart tot Hartloop in je bezit hebben dan kunnen er rechtstreeks kaarten gekocht worden via de site van Rondje Meierijstad. Klik op de site op de Hart tot Hart route.

Voor meer informatie ga naar: www.vanharttothartloop.nl of www.rondjemeierijstad.nl.

Meer berichten