Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Een gezellige borrel om de lancering van de nieuwe website te vieren.
Een gezellige borrel om de lancering van de nieuwe website te vieren. (Foto: )

De Noordkade heeft een nieuwe website én naam

  •   533 keer gelezen

VEGHEL | Na een korte presentatie in de Industry Bioscoop in Veghel werd daarna op feestelijke wijze de nieuwe website van de Noordkade Veghel gepresenteerd. En passant werd ook nog even de naam veranderd. Vanaf nu gaat CHV Noordkade door het leven als: Noordkade Veghel.


Een hele hoop ‘bewoners’ van de Noordkade waren uitgerukt naar de officiële lancering van de website én de nieuwe naam. Op het strand van ZomerKade werd donderdagmiddag een glaasje gedronken op alle ontwikkelingen op de Noordkade. Het was vooral een gezellige en informele bijeenkomst. Jack Monde, verantwoordelijk voor de content op de nieuwe site, vertelt dat het echt tijd was voor een nieuwe site: "De oude site (chvnoordkade.nl) was al vanaf augustus 2013 in gebruik. Met het groeien van de Noordkade in de afgelopen jaren werd deze als een ‘lapjesdeken’ uitgebreid en sloot zowel qua naam als functionaliteit niet meer aan bij de huidige wensen van de ondernemers. De nieuwe website is in opdracht van de samenwerkende ondernemers op de Noordkade gemaakt door WIM creative agency in Veghel."


Tevredenheid bij de Noordkade-ondernemers.

Centraal staan de vier pijlers op de Noordkade: Kunst & Cultuur, Food, Leisure en Verhuur. Jack vervolgt: "De site is dynamisch, heeft een actuele agenda en toont bezoekers op een aantrekkelijke manier het aanbod op de Noordkade. Van alle ‘bewoners’ op de Noordkade is bovendien algemene informatie opgenomen." Jack is trots dat de ondernemers op de Noordkade, ondanks de Coronacrisis, toch hebben doorgezet om een nieuwe site te financieren. "De ondernemers hebben klappen gehad de laatste weken. Dat is een feit. Toch heeft dit ze niet weerhouden om het ontwikkelen van een nieuwe site stil te leggen." De verschillende ondernemers houden overigens hun eigen site gewoon aan. "Het is een overzicht van wat er allemaal te doen is op de Noordkade. Bovendien kunnen gasten nu makkelijk een bezoekje aan de partijen op de Noordkade combineren in de vorm van een arrangement."

Naam
De organisaties gevestigd op het voormalige CHV-complex aan de Verlengde Noordkade in Veghel zijn vanaf 1 juli gevestigd op de Noordkade in plaats van CHV Noordkade. Een afgelopen jaar uitgevoerd onderzoek naar het imago en de identiteit van het complex toonde aan dat de naamgeving van het complex niet altijd eenduidig was. "Bijna 60 procent van de ondervraagden sprak de voorkeur uit voor de naam de Noordkade. Die voorkeur werd gedeeld door het merendeel van de Noordkade ondernemers. Het aanbod op de Noordkade werd in diezelfde enquête overigens met een 9 beoordeeld en een willekeurig bezoek met een 7.8. Mooie cijfers, maar wel tijd voor een herbezinning over de naamgeving en tevens over de domeinnaam van de website", aldus Jack. Het logo is met de naam mee veranderd. Het CHV Noordkade logo wordt vervangen door het reeds bestaand Noordkade Veghel ‘wyber logo’.


De borrel was bij ZomerKade.

Daarmee verdwijnt het woordje CHV zowel uit de naam als uit het logo. Toch een stukje historie. "Het verdwijnt niet uit onze gedachten, maar voor onze gasten bleek het lastig. Ze wisten niet waar CHV voor stond. De samenwerking? De organisatie? Of toch voor alles? Het woord CHV had geen meerwaarde mee. Nu het de Noordkade heet, weet men dat alles eronder valt. Het hele complex", aldus Jack.

De URL van de website is: www.noordkade-veghel.nl. Dat komt omdat noordkade.nl niet vrij was.

Meer berichten