Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Drukte van belang tijdens een optreden van Jacqueline Govaert in 2018.
Drukte van belang tijdens een optreden van Jacqueline Govaert in 2018. (Foto: Bart Heesen)

Publiek voor het beeldscherm bij Fabriek Magnifique online

  •   474 keer gelezen

VEGHEL | Op 10, 11 en 12 juli zou heel Veghel tot een cultureel kookpunt gebracht worden tijdens Fabriek Magnifique 2020. De afgelasting was een domper voor de honderden mensen die zich ingeschreven hadden om op een van de podia te schitteren, voor de vele vrijwilligers die de laatste weken voor de zomervakantie vrij hadden gehouden om zich in te zetten voor het festival en natuurlijk voor het grootse publiek. Het Julianapark zal leeg zijn komend weekend, maar om toch iets te doen organiseert Fabriek Magnifique vanaf 10 juli een online podium.

"Een echt online festival kunnen we niet organiseren", vertelt Margriet Cobben, coördinator marketing en communicatie. "Daar hebben we de middelen niet voor. Maar we willen het weekend niet helemaal ongemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat we een oproep hebben gedaan aan de acts die zich ingeschreven hadden met de vraag om een filmpje te sturen van hun optreden. Die plaatsen we vanaf 10 juli online op onze Facebookpagina. Hier kunnen trouwens nog filmpjes voor ingestuurd worden. Meer informatie vind je via de website www.fabriekmagnifique.nl."

FM 2021
"Hoe dichterbij het festivalweekend komt hoe treuriger je wordt", vertelt Jan van Hoof, artistiek leider. "FM is een tweejaarlijks festival, dus eigenlijk zouden we in 2021 niets organiseren. Maar nu willen we toch proberen volgend jaar iets kleins en spannends neer te zetten. We wachten nog even tot het eigenlijke festivalweekend voorbij is en gaan dan vol enthousiasme weer verder met het bedenken van creatieve ideeën."

Meer berichten