Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

'Een echte sportsbar kennen we in Veghel niet'

  •   962 keer gelezen

VEGHEL | Op de Noordkade in Veghel is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het opbouwen van een pop-up Sportsbar. In de NPF-toren kunnen bezoekers genieten van allerlei sportwedstrijden zoals Formule 1 en de Champions League en er is ruimte voor sport- en voetbalquizjes. De Sportsbar Zomerkade opende afgelopen zondag al haar deuren en is een initiatief van Your Agency en Noordkade Uitjes.

De Coronacrisis heeft er bij beide partijen keihard in gehakt. Your Agency is vooral actief in de festivalwereld en Noordkade Uitjes organiseert zowel grootschalige als kleinschalige uitjes voor allerlei groepen. Beide bedrijven krabbelen op uit een onzekere en vervelende tijd. Ze hebben elkaar gevonden in een nieuw project. Samen hebben ze een pop-up Sportsbar op de Noordkade in Veghel geopend. De NPF-toren is omgetoverd tot een sportwalhalla met meerdere schermen, een tafeltennistafel en een tafelvoetbal. “Er kan live naar sportwedstrijden worden gekeken en er is de mogelijkheid om zelf actief te zijn in de vorm van tafeltennissen of tafelvoetballen. Ook maken we een PlayStationhoek. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM”, legt Roel Kouwenberg uit.

Oude dame
Tom Sleddens (Your Agency) en Roel Kouwenberg (Noordkade Uitjes) hebben vaart achter de plannen gezet. In de Sportsbar kan men genieten van alle sportwedstrijden die op het programma staan de komende tijd. “Formule 1, Champions League voetbal en later in het jaar bijvoorbeeld de Tour de France. We zenden in ieder geval de komende tien weken alle races van Formule 1 uit”, vertelt Roel. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen aan verschillende sport- en voetbalquizjes. Roel vervolgt: “Wat is de Nederlandse bijnaam van Hinault? Welke Italiaanse voetbalclub wordt vergeleken met een oude dame? Hoeveel snookerballen liggen er op een snookertafel? Het is een kleine greep uit de vragen die voorbijkomen in onze sport- en voetbalquizzen die we de komende weken gaan houden in Sportsbar Zomerkade. Check de website voor de actuele agenda.” 
Stefan van de Ven, eigenaar van de Noordkade en zelf een groot Formule 1-liefhebber, heeft de heren vrij spel gegeven. Roel: “Dat is prettig ondernemen. De NPF-toren is een prachtige locatie. Daar hebben we echt iets moois van gemaakt. Een echte Sportsbar kennen we in Veghel nog niet en op deze manier implementeren we sport op de Noordkade.”

Animo
Sportsbar Zomerkade biedt plaats aan 60 bezoekers. Zij kunnen reserveren of gokken dat er nog plaats is. De toegangsprijzen zijn 13.50 euro per ticket inclusief vier consumptiemunten of 20 euro per ticket inclusief negen consumptiemunten. De deuren van Sportsbar Zomerkade gingen zondag voor het eerst open.

Tot wanneer het initiatief loopt, weten de heren nog niet. “Dat ligt er een beetje aan hoeveel animo er is. We blijven in ieder geval in juli en augustus open. Daarna zien we wel. Afgelopen zondag ging het lekker. Het was gezellig vol en ondanks het tegenvallende resultaat van Max Verstappen was het een geslaagde dag", besluit Roel.

Meer informatie is hier te vinden.

Meer berichten