Afbeelding

Nieuwe bewoners 't Veldje krijgen sleutel

Wonen 1.557 keer gelezen

BOERDONK | Boerdonk is zeven woningen rijker. De nieuwbouw van de sociale huurwoningen in ’t Veldje, op het voormalige evenemententerrein in het dorp, is afgerond. De nieuwe bewoners ontvingen vandaag hun sleutels. Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden realiseerde de woningen voor corporatie Woonmeij uit Schijndel. De bouw startte in maart. Door een slimme bouwmethode met prefab-elementen was er een korte bouwtijd op de bouwplaats. Hendriks Coppelmans had op dezelfde locatie ook vier bouwkavels te koop staan. Daarvan is de helft inmiddels verkocht.

Bij de start van dit project was een van de afspraken met de Dorpsraad dat de woningen zo veel mogelijk gebouwd zouden worden voor inwoners van Boerdonk, om de bewoners de kans te geven in het eigen dorp te blijven wonen. Dat is gelukt, want vijf van de zeven woningen worden verhuurd aan inwoners van het kerkdorp. De woningen zien er aan de buitenkant hetzelfde uit, maar zijn dat aan de binnenkant niet. Vier van de zeven woningen hebben de badkamer en een slaapkamer op de begane grond. De bovenverdieping kan naar eigen wens worden ingedeeld. Bij de overige drie woningen zijn de badkamer en slaapkamers op de eerste verdieping.

Snelle bouwtijd, minder overlast
Bij de bouw is gebruik gemaakt van een bijzondere bouwmethode. De woningen zijn namelijk in zijn geheel gebouwd uit prefab-elementen. De buitengevels, vloeren en het dak zijn in de fabriek op maat gemaakt en vervolgens naar de bouwplaats getransporteerd. Daar zijn de elementen gemonteerd. Het plaatsen van de dakpannen en zonnepanelen en de afwerking aan de binnenkant van de woningen is op de bouwplaats uitgevoerd. Deze manier van bouwen zorgt voor een kortere bouwtijd op de bouwplaats, mogelijk tot een halvering van de traditionele bouwtijd. Dat is belangrijk in dit project, omdat de bouwlocatie in een bebouwde omgeving ligt. Andere voordelen van bouwen met prefab-elementen zijn de goede isolatiecapaciteiten, het lichte gewicht en weersonafhankelijke productie.

Energiezuinig wonen
De woningen worden gasloos gebouwd en zijn all-electric. Dat betekent dat de woningen zelf de energie opwekken die nodig is voor verwarming, warm water en ventilatie. De energie wordt opgewerkt door de warmtepomp in de woning en de zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen meer zonnepanelen dan het bouwbesluit voorschrijft. Woonmeij investeert in extra zonnepanelen omdat ze het belangrijk vinden om de woonlasten voor hun toekomstige huurders zo laag mogelijk te houden.

Bouwkavels te koop
Van de vier bouwkavels die Hendriks Coppelmans te koop had staan in ’t Veldje, zijn er onlangs twee verkocht. De andere twee kavels zijn nog te koop. Deze kavels grenzen aan elkaar en zijn geschikt voor een twee-onder-een-kapwoning of twee vrijstaande woningen. Neem voor meer informatie contact op met een van de makelaars: Vraag ’t (06-18883199) of Van den Hurk Makelaars (0492-450151).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant