Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Jan Simons (94) steekt trots de cheque de hoogte in. Naast hem staat locatiemanager Rob Paulussen.
Jan Simons (94) steekt trots de cheque de hoogte in. Naast hem staat locatiemanager Rob Paulussen. (Foto: )

Finale van sponsorwandeling Dagelijks (L)even Sportief

  •   210 keer gelezen

VEGHEL | De sponsorwandeling Dagelijks (L)even Actief is op zaterdagmiddag 11 juli om 15.00 uur afgesloten. De opbrengst van de sponsorloop is 3245 euro. Ook was er de feestelijke opening van de jeu de boulesbaan die met een gedeelte van het sponsorgeld is betaald. Deze baan is afgelopen week aangelegd in de binnentuin van Het van Coothhuis in Veghel.

De dochters van Jan Simons hebben tijdens de Coronaperiode een mooie bewegingsactiviteit geïnitieerd voor alle bewoners van het Van Coothhuis. Hun motief was om hun 94-jarige vader, die Corona heeft gehad en gelukkig weer genezen is, weer actief te laten zijn. Ze wilden hem vooral weer in beweging brengen, omdat hij vijf weken in bed had gelegen. Zo kon hij weer spierkracht ontwikkelen en zijn sportieve drive werd gemotiveerd. Ook kon hij lichamelijke en geestelijke energie opdoen, om zodoende weer levensvreugde te krijgen in tijden dat zij niet bij hem konden zijn.
Ook voor de overige bewoners van het Van Coothhuis was het een mooi initiatief om gezamenlijk in de binnentuin een sportieve uitdaging aan te gaan. Dit geïnspireerd op Captain Tom uit Engeland. Familie en vrienden konden de lopers aanmoedigen door te sponsoren.

Nieuwe sportschoenen 
De activiteit startte feestelijk op dinsdag 19 mei met een glaasje ‘champagne’. De bewoners liepen de afgelopen weken ieder op hun eigen manier. Soms met rollator, stok, rolstoel, in de arm van een verzorgster of helemaal zelfstandig. Bewoners die niet liepen, of een keer geen zin hadden, konden publiek zijn en aanmoedigen.
Rob Paulussen, locatiemanager van Het van Coothhuis, vertelt: "Juist in de Coronaperiode, waarin Het van Coothhuis hard getroffen werd door het virus, ontstond dit initiatief. Van meerdere kanten had dit een positief effect. Met alle bewoners zijn we hiermee aan de slag gegaan. We hebben met elkaar heel wat rondjes gelopen. We hebben door middel van wegwijzer paaltjes zelfs een route door de tuin uitgezet, langs de schapen, langs de vlinderstruik en voorbij de kruidentuin. Al met al hebben we een hele afstand afgelegd, die niet te meten valt, maar we hebben wel de rondjes geteld. Zo zag ik onze bewoners erg genieten van het dagelijks gezamenlijk wandelen in de tuin. Soms liepen ze in een groepje met verzorgers, soms individueel en soms liepen bewoners ook gearmd met elkaar."

Activiteitenbegeleidster Miranda vertelt enthousiast dat de bewoners heel erg trots waren op het aantal gelopen rondjes. Het aantal werd op hun studiodeur bijgehouden. Rob vervolgt: "Deze week hebben we met elkaar alle rondjes opgeteld en het zijn er bij elkaar 489." Bewoner Jan Simons vult aan: "Dit initiatief moeten we koesteren." Dan lacht hij trots: ‘Nou, doe mij maar een paar nieuwe sportschoenen, want deze zijn na al dat wandelen totaal versleten."

Jeu de boulesbaan 
Met het sponsorgeld is door firma van der Linden Veghel B.V. de jeu de boulesbaan aangelegd. Van der Linden doet dit belangeloos in samenwerking met enkele vrijwilligers. De twee banken bij de jeu de boulesbaan worden gedeeltelijk geschonken door Intratuin en de rest is betaald van het sponsorgeld.

Meer berichten