Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

'Het onderwijs hangt van mooie momenten aan elkaar'

  •   773 keer gelezen

VEGHEL | Mariëtte van Rooij-Eijkelkamp heeft afscheid genomen van SBO De Wissel in Veghel. Op 10 juli nam Mariëtte na 40 jaar afscheid van het speciaal basisonderwijs.

Vele jaren heeft Mariëtte gewerkt op de Don Boscoschool, een school voor moeilijk lerende kinderen (MLK). In haar kleuterperiode was het voor Mariëtte al duidelijk dat ze in het onderwijs wilde gaan werken. Haar eerste contact met het speciaal onderwijs vond plaats tijdens haar vrijwilligerswerk op de toenmalige kleuterafdeling van de Hertog Janschool, de school voor leer- en opvoedingsmoeilijkheden (LOM).

Mooie momenten
Tijdens haar onderwijsloopbaan heeft ze veel ontwikkelingen meegemaakt. Te denken valt aan de fusie van de LOM- en MLK-school, het traject weer Samen Naar School, Weer Samen Naar School Plus en nu Passend Onderwijs.
In haar lange onderwijsperiode heeft ze ongeveer 500 leerlingen in de klas gehad en evenveel huisbezoeken afgelegd. Het contact tussen ouders en de leerkracht vond en vindt Mariëtte een wezenlijk onderdeel van het onderwijs. Mariëtte is erg betrokken met haar collega’s. Zij heeft het onderwijs gegeven met passie. “Het onderwijs hangt van mooie momenten aan elkaar”, zei Mariëtte geregeld.

Gevoelsmens
Voor haar was het erg belangrijk om in gesprek te gaan met kinderen, het stimuleren van de creativiteit en expressiviteit. "Mariëtte is zorgzaam en is attent naar haar collega’s toe. Als er iets op school speelt, is zij meelevend en wil iedereen helpen met advies. Ze neemt hiervoor dan ook altijd uitgebreid de tijd. Daarnaast is het een gevoelsmens en Mariëtte kan zich nog steeds erg verwonderen over de natuur. Daarom trekt zij er ook vaak op uit met haar hond", laten het team van SBO De Wissel en Ernest Rodigas weten. Die laatste nam onlangs afscheid als directeur van de Veghelse school. Hij vervolgt: "Een andere passie zal haar kleinkind worden dat op komst is. Wij bedanken Mariëtte voor haar inzet in de afgelopen jaren. Mariëtte, wij wensen jou voor de toekomst heel veel geluk en plezier en natuurlijk een mooie pensioentijd toe samen met je eega, je kinderen en toekomstige kleinkinderen. Het ga je goed."

Meer berichten