© Twycer / www.twycer.nl
© Twycer / www.twycer.nl Foto: Igor Roelofsen

Faillissementsaanvraag Maison van den Boer niet doorgezet

Algemeen 2.896 keer gelezen

VEGHEL | De faillissementsaanvraag van Maison van den Boer wordt vooralsnog niet doorgezet. Na goed overleg tussen de aanvragers en de directie van Maison van den Boer is dit overeengekomen. Aanvragers gingen aanvankelijk niet akkoord met het voorgestelde crediteurenakkoord waarbij een fors deel van de vorderingen moest worden afgeschreven. "Maison van den Boer wil echter ook heel graag in de toekomst met deze vaste leveranciers zaken blijven doen, zodat zij dan hun verlies kunnen terugverdienen", aldus directeur Willem de Boer. “Er is nu perspectief op een gezamenlijke toekomst en daar zijn wij zeer blij mee.”

Doordat de omzet van Maison van den Boer met ruim 90 procent terugviel door de Coronacrisis is de onderneming in acute financiële problemen gekomen. Door de forse omzetdaling en doorlopende vaste kosten moesten financieringsmaatregelen worden genomen. Belangrijk onderdeel hiervan is een akkoord met crediteuren. De Boer: “Om samen met onze leveranciers ook in de toekomst te kunnen blijven samenwerken, is hen gevraagd een substantieel deel van hun openstaande vordering af te schrijven. Nu deze faillissementsaanvraag niet wordt doorgezet, zijn we heel dicht bij een 100 procent akkoord met onze crediteuren. We hebben vertrouwen dat wij dit akkoord nu snel tot stand kunnen brengen.” Als het akkoord er met alle crediteuren is, dan zorgt een speciale commissie voor het borgen van een objectief en transparant proces van uitbetaling, waarbij alle crediteuren op dezelfde wijze zullen worden behandeld.

FoodforCare  
Vorige week maakte Maison van den Boer bekend om te gaan reorganiseren. Bij de onderneming werken nu nog 300 medewerkers (225 FTE). De reorganisatie betekent dat er met 140 medewerkers (100 FTE) minder verder wordt gegaan en dat tijdelijke contracten niet worden verlengd. Ook is het voornemen om het gezonde bedrijfsonderdeel FoodforCare te verkopen. Directeur De Boer: “Met de verkoop maken we geld vrij om de reorganisatiekosten te kunnen betalen en verschaffen we ons de benodigde buffer om de komende periode met een lagere omzet toch te overleven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant