De groepsfoto van vorig jaar.
De groepsfoto van vorig jaar.

Veghelse Tenniskampioenschappen gaan niet door, organisatie vindt het niet verantwoord

Sport 1.694 keer gelezen

VEGHEL | De Veghelse Makelaardij OLAV Tenniskampioenschappen gaan dit jaar niet door. De organisatie van het tennistoernooi, dat zou worden gehouden op de banen van Frisselstein, vindt het vanwege de Coronaregels niet verantwoord om een toernooi te organiseren. “We hopen in 2021 weer een top editie te organiseren”, laat Jeanne Vissers namens de organisatie weten. 

Er worden in de regio verschillende tennistoernooien gehouden, zoals deze week bij LTC Uden. Jeanne: “Wij voelen ons er niet prettig bij. Het organisatieteam bestaat uit vrijwilligers en voor ons is het niet te doen om de 1.5 meter regel te handhaven. De Veghelse Tenniskampioenschappen is een groot en populair toernooi en wij willen niet de verantwoordelijkheid dragen dat het onverhoopt mis zou gaan. Daar komt bij dat mensen maar heel kort de tijd zouden hebben om zich in te schrijven. Het toernooi zou half augustus al beginnen”, legt Jeanne uit.

Verplaatsen
Het toernooi verplaatsen is volgens Jeanne geen optie. “Het toernooi duurt twee weken en dat is later in het jaar niet meer in te plannen. De tennisverenigingen in de voormalig gemeente Veghel hebben allemaal een eigen agenda. Dus dat is niet te doen.” De sponsoren zijn verwittigd en de organisatie hoopt dat ze in 2021 weer mee willen denken.

De clubkampioenschappen bij de verschillende verenigingen gaan, voor zover als gepland, vooralsnog door.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant