De reden voor de rode cijfers is het Coronavirus.
De reden voor de rode cijfers is het Coronavirus.

Sligro schrijft rode cijfers door Coronacrisis

Algemeen 910 keer gelezen

VEGHEL | Sligro uit Veghel heeft het eerste halfjaar afgesloten met een lagere omzet en een nettoverlies. De reden voor de rode cijfers is het Coronavirus. Doordat horecagelegenheden de deuren moesten sluiten viel die afzetmarkt voor een groot deel weg. 

De omzet van de Sligro over het eerste halfjaar van 2020 bedroeg 943 miljoen euro. Een door het Coronavirus gedreven afname van 16.9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Door de Coronacrisis schreef Sligro ook tientallen miljoenen euro’s af op zijn Belgische activiteiten, wat bijdroeg aan een nettoverlies van 72 miljoen euro. Het omzetverlies werd enigszins opgevangen met de openstelling van de groothandels. Tot mei kon iedereen daar producten aanschaffen. "Wij verwachten dat de overheidsmaatregelen rond COVID-19 nog een tijd zullen drukken op onze afzetmarkten. Het is onze verwachting dat het tot zeker in de tweede helft van 2021 zal duren alvorens we terugkeren naar omzetniveaus van voor COVID-19", aldus CEO Koen Slippens.

Personeel
Er is in het eerste half jaar al flink in de kosten gesneden. Zo verloren uitzendkrachten van Sligro hun werk en er werd minder personeel aangenomen.
De Sligro blijft daarnaast flexibel om een mogelijke ‘tweede golf’ op te kunnen vangen. "In het tweede halfjaar zetten we een aangepaste financieringsstructuur op voor de middellange en lange termijn opzetten, passend bij de komende herstelfase en ondersteunend bij het realiseren van onze ambities", aldus de Veghelse groothandel.                                                                                   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant