Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Eén van drie informatiepanelen met vernieuwde wandelroutes
Eén van drie informatiepanelen met vernieuwde wandelroutes (Foto: )

Vernieuwde wandelroutes in het Hurkske

  •   keer gelezen

ERP | Op de parkeerplaats van de Boswachter in Erp is woensdagmiddag één van drie informatiepanelen met vernieuwde wandelroutes onthuld door wethouder Coby van der Pas. De wandelroutes lopen door recreatiegebied het Hurkske in Erp en Boerdonk en zijn tot stand gekomen in samenwerking met een aantal actieve wandelvrijwilligers en de dorpsraden.

De informatiepanelen die er al stonden zijn vervangen door panelen met de vernieuwde wandelroutes. Hierdoor krijgen de wandelaars duidelijke informatie over het gebied en welke routes/afstanden ze kunnen lopen. Wethouder Van der Pas: “Steeds meer mensen ontdekken hoe mooi Meierijstad is. Het Hurkske is een van de vele mooie plekjes. En nu met deze toegankelijke wandelroutes en de duidelijke informatiepanelen is dit mooie plekje zeker het ontdekken waard.”

‘Ommetje Boerdonk’ 
Er zijn wandelroutes van verschillende lengtes. Het rollator- en rolstoeltoegankelijk ommetje ‘Hurkske’ met verschillende afstanden door verkortingen in de route, zodat mensen een korte of lange wandeling kunnen maken (totale lengte 4.9 kilometer). En een ‘ommetje Boerdonk’. Deze wandeling start vanaf de parkeerplaats bij de Pastorie in Boerdonk en is aangelegd op initiatief van dorpsraad Boerdonk (totale lengte is 4.5 kilometer). De routes kruisen elkaar in het midden bij de Meerbosweg. Vanaf de parkeerplaats kunnen beide ommetjes gestart worden. Op het paneel is naast de ommetjesroutes ook de knooppuntenroute en de trimbaan ter hoogte van de Meerbosweg opgenomen. Naast het bord op de parkeerplaats van de Boswachter zijn er borden te vinden in Boerdonk op de parkeerplaats bij de pastorie en op de parkeerplaats aan de Meerbosweg. De routes zijn met de namen van het ommetje op de bewegwijzering aangeduid, evenals de verkorte routes. De bewegwijzering bestaat uit oranje bordjes. De overige ommetjes in Meierijstad zijn hetzelfde bewegwijzerd.
De routefolders zijn (gratis) beschikbaar bij de VVV-punten in Veghel, Erp en Boerdonk, de nabijgelegen horecazaken en recreatieve bedrijven gelegen in het gebied.

Meer berichten