Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Lees mee de zomer in

  •   keer gelezen

VEGHEL | ONS welzijn heeft een bijdrage van 5000 euro van het Oranje Fonds gekregen voor het uitvoeren van allerlei projecten onder de naam ‘Een positieve actie in een negatieve tijd’. Onder die titel vallen projecten die uitgevoerd worden om het Coronaleed te verzachten in de gemeenten Oss, Boekel, Veghel en Uden. 

Dit heeft geresulteerd in vele leuke ontmoetingen. In Oss hebben gezinnen die in armoede leven een cadeaupakketje ontvangen. In Boekel werden mensen persoonlijk bezocht en kregen op gepaste afstand een Boekelse cadeaubon aangeboden. In Uden loopt de actie ‘Soep in Coronatijd’. Met een tot mobiele soepkar omgetoverde bakfiets wordt er in buurten soep uitgedeeld.

Veghel
In Veghel heeft ONS welzijn de actie ‘Lees mee de zomer in’. Van het bedrag van het Oranjefonds zijn leuke boeken van Woeste Willem aangeschaft. Deze boeken horen bij de actie Geef een (prenten)boek cadeau. De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur.
Deze boeken zijn in een tasje gedaan met kleurplaten en wat lekkers en uitgedeeld onder klanten van ONS welzijn in de regio Veghel. De Voorleesexpress deelt onder de gezinnen ook een tasje uit en de boeken worden uitgedeeld bij de zomeractiviteiten die in de diverse wijken plaats vinden in de eerste weken van de vakantie. Zo krijgen 300 gezinnen een boek om zelf te lezen of om uit voorgelezen te worden.

Oranje Fonds 
Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Talent
ONS welzijn is er voor iedereen met een vraag op het gebied van meedoen, opvoeden en opgroeien, wonen, financiën of zorg die deze niet alleen kan beantwoorden. Ook zijn ze er voor mensen die hun talent willen ontdekken en inzetten voor hun omgeving. ONS welzijn werkt in de gemeenten Bernheze, Boekel, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad.

Meer berichten