Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers bestaat 10 jaar | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Ondernemers Mark (l) en Bart (r) bij het nieuwe jubileum logo van pannenkoekenhuis De Koekenbakkers (Foto: Ad van de Graaf).
Ondernemers Mark (l) en Bart (r) bij het nieuwe jubileum logo van pannenkoekenhuis De Koekenbakkers (Foto: Ad van de Graaf). (Foto: Ad van de Graaf)

Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers bestaat 10 jaar

  •   keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Het is alweer tien jaar geleden dat Mark van Puijenbroek en Bart de Laat begonnen met Pannenkoekenhuis De Koekenbakkers in Heeswijk-Dinther. Dat werd vrijdag 24 juli gevierd met de opening van een maisdoolhof voor nog meer speelplezier voor de jonge eters. Het is dan ook geen wonder dat het pannenkoekenhuis in 2019 werd uitgeroepen tot het leukste restaurant van Bernheze. "Kinderen moeten hier hartelijk kunnen spelen", zegt Mark. 

Na 9 jaar in een pannenkoekenhuis te hebben gewerkt, wilde Mark graag voor zichzelf beginnen. Ook Bart was bekend in de horeca. De keuze voor het openen van een eigen pannenkoekenhuis was snel gemaakt. Een moeilijkere opgave was het vinden van een locatie. Maar uiteindelijk zijn ze terechtgekomen aan Hoog-Beugt in Heeswijk-Dinther, waar ze nu al tien jaar gevestigd zijn. De locatie is ideaal vanwege het ruime oppervlak, een eigen parkeerterrein, geen buren die overlast hebben van spelende kinderen en een ruime verdieping voor de aanleg van een speelzolder.

Speelparadijs
De speelzolder kwam er vijf jaar geleden; een grote trots van de ondernemers. En met goede reden. Een zolder kun je het eigenlijk niet noemen. De verdieping bestaat namelijk uit een volledig speelparadijs waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Ook komen er nieuwe spelcomputers waarop Pacman en Donkey Kong kunnen worden gespeeld. Ouders hoeven zich geen zorgen te maken. Dankzij camera's kan het speelplezier via schermen in het restaurant gevolgd worden. Bovendien heeft pannenkoekenhuis De Koekenbakkers buiten een leuke speeltuin en binnen een speelhoek voor de kleinste gasten.

Maisdoolhof
Voor het tienjarige jubileum hebben de heren nog iets extra's. Kinderen kunnen deze zomer, na het genieten van hun pannenkoeken, door het maisdoolhof. "We hebben een vierduizend vierkante meter grasveld, maar we doen er niks mee. Daarom hebben we in het voorjaar mais laten inzaaien en een doolhof gemaakt. Het mais zal ook weer goed terecht komen", vertelt Mark. Om de juiste weg uit het doolhof te vinden, moeten vragen beantwoord worden. Het juiste antwoord geeft de juiste route aan. Ook liggen er obstakels in de weg voor een extra uitdaging.

Even langs Kokkie's winkel
Naast al dat speelplezier heeft het pannenkoekenhuis uiteraard ook heerlijk eten. Met keuze uit meer dan 200 pannenkoeken en bijna twintig kinderpannenkoeken kan het niet mis. Ook bij het eten wordt op een leuke en leerzame wijze aan de kleintjes gedacht. Bij het bestellen van eten kunnen zij Kokkies sparen. Dit zijn muntjes waarmee kinderen zelf iets kunnen uitzoeken in de speelgoedwinkel van Kokkie. Je kunt al iets 'kopen' vanaf 2 Kokkies, maar je kunt zelfs sparen voor een cadeautje van 25 Kokkies.

Omdat er veel kinderen rondrennen, is het volledig overdekte terras en het restaurant ruim opgezet. Het gaat om meer dan de verplichte anderhalve meter. "We willen onze gasten een zo veilig mogelijk gevoel geven." In de zomer is het pannenkoekenhuis dan ook iedere dag geopend.

Meer berichten