Grootste service bioscoopzaal bijna klaar voor gebruik: 'Men verklaart ons voor gek' | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De nieuwe zaal in aanbouw. Dit weekend moet zaal 5 klaar zijn.
De nieuwe zaal in aanbouw. Dit weekend moet zaal 5 klaar zijn.

Grootste service bioscoopzaal bijna klaar voor gebruik: 'Men verklaart ons voor gek'

  •   keer gelezen

VEGHEL | De vijfde zaal van Industry Bioscoop Veghel wordt komend weekend voor het eerst in gebruik genomen. De grootse opening volgt op 8 augustus. Met 240 plekken is het volgens Iris van de Beeten de grootste service bioscoopzaal van Nederland. “Men verklaart ons voor gek, maar wij houden wel van een uitdaging”, aldus de bedrijfsleider van de bioscoop op de Noordkade.

De laatste hand wordt deze week gelegd aan de zaal waar straks 238 normale plekken zijn en 2 invalideplekken. Die laatste twee plekken zijn helemaal vooraan en niet ergens in een hoekje weggestopt. Iris: “Verder is het principe hetzelfde als in de andere zalen. Wij serveren tot aan de stoel.” 


Er kunnen straks 240 bezoekers in de nieuwe zaal.

De grootste zaal telt momenteel 157 plekken. De nieuwe vijfde zaal is dus een stuk groter. Iris: “Het wordt een uitdaging om 240 bezoekers te serveren, maar dat gaat goed komen. In de nieuwe zaal draaien straks alle grote films.”
Aan de hand van Jos Ketelaars van Bouwbedrijf van de Ven is de zaal ontwikkeld. “Met houten poppetjes, stokken en touwen is de zichtpositie geoptimaliseerd. De zaal is heel steil omhoog gebouwd, waardoor de bezoekers het beste zicht hebben.” De entree van de nieuwe zaal is spectaculair. Twee silo’s, voorzien van het Bavaria-logo, zijn naar voren gehaald en spelen een prominente rol bij de entree. Ze zijn niet te missen. De retro kassa staat iets meer verdekt opgesteld. Een prachtexemplaar.


De bijzondere entree van zaal 5.

Als het aan Iris ligt, wordt het interieur en de aankleding nog een keer verder aangepakt. “We hebben van half afgezaagde silo’s zithoekjes gemaakt. Dat past goed bij de historie van het pand en de industriële sfeer. Ik wil eigenlijk nog een mooie loungehoek creëren en meer groen in het gebouw”, besluit de bedrijfsleider. Meer informatie is te vinden op: veghel.industrybioscoop.nl.


Er is een hele studie geweest voor de beste zichtpositie. 

Meer berichten