Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het project is een samenwerking tussen de Bibliotheek Veghel en Ons Welzijn Veghel.
Het project is een samenwerking tussen de Bibliotheek Veghel en Ons Welzijn Veghel. (Foto: )

Bibliotheek Veghel presenteert eerste editie Oma Leest Voor

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het project ‘Oma leest voor’ had eigenlijk in april in de Bibliotheek Veghel moeten starten. Een nieuw leesproject voor de jongste kinderen waarbij grootouders voorlezen aan peuters. Op woensdag 9 september gaat de eerste editie, flink verlaat door het Coronavirus, alsnog van start.

Elke tweede woensdag van de maand, vanaf september, kunnen de jongste kinderen komen luisteren naar een mooi verhaal in de Bibliotheek Veghel. Iedere maand komt er een ander thema aan bod met steeds een andere opa of oma die het prentenboek op een interactieve manier voorleest. De voorleessessie wordt afgesloten met een leuke activiteit die aansluit op het thema en het verhaal. ‘Oma leest voor’ is niet alleen een fijne manier om samen te lezen en van elkaar te leren, kinderen worden ook aangemoedigd over het thema en het boek te praten.

Lees voort
Het project is een samenwerking tussen de Bibliotheek Veghel en Ons Welzijn Veghel. Het sluit prima aan bij de landelijke campagne ‘Lees voort!’, waarbij de leescoalitie van Nederland grootouders oproepen hun liefde voor lezen door te geven. De activiteit laat de jongste kinderen ontdekken hoe leuk lezen is. Bovendien stimuleert het de taalontwikkeling en woordenschat.

Aanmelden
Alle kinderen tot en met 4 jaar zijn samen met hun ouders, grootouders of verzorgers van harte welkom van 10.00 uur tot 11.00 uur op de kinderafdeling.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar vjh@nobb of te bellen naar 0413 342 705.

Meer berichten