Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Eindelijk weer een expositie in de Rooise Kruidentuin

  •   keer gelezen

SINT-OEDENRODE | “Een ultiem juweeltje”, zo noemt Harrie Wolfs de Kruidentuin van de Sint Paulusgasthuis. Hij is een van de beeldhouwers die de expositie heeft mogelijk gemaakt in de tuin. Adri Liefkens, Jeanne van der Heijden, Herman Deckers, Thea Rooijakkers, Gerrit Prüst en Harrie Wolfs stellen hun zelfgemaakte kunstwerken tentoon. Tot en met 30 augustus is de expositie in de Kruidentuin te bezoeken en is toegankelijk tijdens de openingstijden van VVV Sint-Oedenrode.

Voordat de beelden tentoongesteld konden worden, moest de Kruidentuin op orde worden gebracht. Zo gezegd zo gedaan. “We hebben met zijn allen in de Kruidentuin gewerkt,” vertelt Adrie. “De struiken gesnoeid, onkruid gewied enzovoort.” De tuin staat vol met verschillende beeldhouwwerken.
Sinds 2005 werken de fanatieke beeldhouwers bij Kringloop d’n Einder in de achterste loods, hun atelier. Zelfstandig werken ze met zachte en harde stenen en allerlei materialen. De groep verschilt van 25 jaar ervaring tot één jaar. “Dat is het allerleukste. Je doet het samen. Je krijgt een verfrissende blik van de ‘nieuwelingen’ en de anderen kunnen ervaring delen”, vertelt Jeanne van der Heijden.
Bij binnenkomst staat het beeld van Harrie. Hij is al ruim twaalf jaar actief als beeldhouwer. Vanuit een grof stuk steen maakte Harrie er twee geliefden van.
Bloed, zweet en tranen kostte het favoriete beeld van Adri. Het loodzware, marmeren beeld staat helemaal achterin de tuin te pronken. “Ik ben er een maand of vier mee bezig geweest”, vertelt hij.

Meer berichten