Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel

Pilot 'Young Leaders in Meierijstad' gaat weer van start

  •   keer gelezen

VEGHEL | In september start de gemeente weer met de pilot 'Young Leaders in Meierijstad' voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar. Dit opleidingsprogramma is zowel gericht op de ontwikkeling van jongeren als het leveren van een bijdrage aan de maatschappij.

Young Leaders is een opleidingsprogramma voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen om hun talenten te benutten. Het doel is jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun buurt. Jongeren die meedoen, bouwen nieuwe competenties op, leren op zichzelf en hun toekomst te reflecteren en worden geactiveerd om hun eigen kwaliteiten in te zetten als positief rolmodel voor andere buurtjeugd.
Young Leaders bestaat uit een trainingsdeel en een activiteitendeel. In het trainingsgedeelte worden deelnemers in tien bijeenkomsten uitgedaagd om zich te verdiepen in hun eigen kwaliteiten, de manier waarop zij die kunnen inzetten in hun eigen leven en voor hun woonbuurt, en versterken zij hun vaardigheden op het gebied van presenteren, organiseren en samenwerken.

Heb jij interesse of wil je meer informatie? Mail dan naar Henry van Alebeek: hvanalebeek@meierijstad.nl.

Meer berichten