Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Veghel in Hout gaat dit jaar niet door in verband met het Coronavirus.
Veghel in Hout gaat dit jaar niet door in verband met het Coronavirus. (Foto: )

Challenges maken het Minibouwdorp nog uitdagender

  •   keer gelezen

VEGHEL | Het Minibouwdorp zorgt op maandag 17 augustus, dinsdag 18 augustus, woensdag 19 augustus, donderdag 20 augustus en vrijdag 21 augustus iedere dag voor een echte challenge. Kinderen kunnen die thuis uitvoeren. Alle challenges hebben te maken met activiteiten die al heel lang op het bouwdorp zijn. 

Alle kinderen (ouders) die meedoen aan het Minibouwdorp krijgen via de mail een link om lid te worden van een gesloten Facebookpagina. Op die Facebookpagina komt iedere dag de challenge te staan die je thuis kunt uitvoeren. Als de kinderen deze challenge hebben volbracht, kunnen ze die posten op de gesloten Facebookpagina. Dat kan door een verhaaltje te schrijven, maar het bouwdorp vindt het natuurlijk super leuk als je een foto of filmpje deelt. De organisatie is druk bezig met het bedenken van de challenges. Je kan denken aan het maken van een mooie bouwfoto of het bouwen van een ‘hutje’ om zelf in de overnachten. De kinderen krijgen iedere dag een nieuwe opdracht.
Aan het Minibouwdorp doen 365 kinderen mee.

Gratis
Er zijn ook kinderen die geen minihut maken, maar misschien wel mee willen doen aan de challenge van die dag. Die kinderen kunnen een mail sturen naar minibouwdorp@gmail.com en als antwoord krijgen de kinderen een link naar de Facebookpagina waar ze de challenges kunnen vinden. Deelname aan deze challenges is gratis en vrijwillig. Kinderen hoeven dus niet alle challenges te doen, het bouwdorp hoopt echter wel op veel deelname.

Meer berichten