Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

DUBAKKI voor een opruimactie

  •   keer gelezen

VEGHEL | Wonen, werken en leven in een schone omgeving. Dat is voor iedereen fijn. Vrijwilligers binnen de gemeente Meierijstad hebben ideeën aangedragen om de omgeving makkelijker schoon te houden. Een zwerfafval-bakfiets. De elektrische bakfietsen, genaamd DUBAKKI, zijn vanaf nu gratis te leen bij de gemeentewerf in Veghel en Schijndel.

Als inwoner van Meierijstad kan men een elektrische bakfiets lenen voor een opschoonactie in de buurt. De bakfietsen zijn geschikt om zelf of met een klein groepje zwerfafval op te ruimen. De bakfiets is uitgerust met afvalprikkers, veiligheidshesjes, handschoenen en afvalzakken en een EHBO-kist.

Reserveren
Reserveer de bakfiets via www.meierijstad.nl/dubakki. De bakfiets is te leen voor één dag. Deze wordt opgehaald op de afgesproken locatie, milieustraat Veghel of Schijndel. Na de opruimactie brengt men de bakfiets, met de volle afvalzakken, terug.

Een schone gemeente
Gemeente Meierijstad vindt het belangrijk dat iedereen in een schone en veilige omgeving kan leven, wonen en recreëren. "Wij doen zoveel mogelijk om zwerfafval op te ruimen en tegen te gaan, maar wij kunnen het niet alleen. Er zijn al veel vrijwilligers actief. Wilt u ook bijdragen aan een schone en fijne leefomgeving? Meldt u dan aan via de afval@meierijstad.nl", laat de gemeente weten.

Aanpak zwerfafval
Het aanbieden van de nieuwe elektrische bakfietsen is de start van de extra aanpak zwerfafval in Meierijstad. Projecten die in de toekomst worden gestart zijn onder andere: onderwijs basisscholen en voortgezet onderwijs, aanpak van snoeproutes, het bijplaatsen van ondergrondse containers. Daarnaast ondersteunt de gemeente vrijwilligers en zorgen ze voor samenhang binnen de projecten.

Meer berichten