Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Foto:

Vette Rhythm-and-blues op het podium van De Afzakkerij

  •   keer gelezen

VEGHEL | In De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel kan men op zondagmiddag 16 augustus weer genieten van livemuziek. Het podium is dan voor Chicago Capitols. Het luisterconcert (uitsluitend zitplaatsen) begint om 15.00 uur. De toegang tot dit optreden is gratis, maar het aantal bezoekers is beperkt tot 100 personen. Reserveren kan bij de ingang, waar ook een gezondheidscheck plaatsvindt.

Met zang, bluesharp, gitaar, drums en bas speelt Chicago Capitols vette Rhythm-and-blues uit de windy city van het Midwesten in de jaren vijftig en zestig. Blues met een dikke en volle hoofdletter. Met onder andere songs van de grote legendes zoals Howlin Wolf, Willie Dixon, Junior Wells, Sonny Boy en Muddy Waters.
Chicago Capitols wordt gevormd door enthousiaste muzikanten uit bands als the Vibrotones, Hoodoo Monks, Stepping Stone, Mississippi Delta Brothers en Ray Stepien trio. De bandleden speelden de afgelopen jaren op ongeveer alle Bluesfestivals en routes in Nederland. Van Moulin Blues naar Paaspop en van Kwaddendame naar Culemborg Blues, Bospop en Swing Wespelaere in België.

Akoestisch duo
Voorafgaande aan het optreden kan men van 13.30 uur tot 15.00 uur genieten van een akoestisch optreden door Rosa en Willem op het Afzakkerij Strand. Ze vormen samen een duo dat pop-nummers speelt en met hun akoestische sound en meerstemmigheid zorgen voor een intieme en gezellige sfeer. Ze spelen nummers van Suzan en Freek tot aan Queen en van Ed Sheeran tot Bløf. Rosa en Willem hebben elkaar ontdekt bij bandorganisatie Pop&Co.

Meer berichten