Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Eén van drie informatiepanelen met vernieuwde wandelroutes.
Eén van drie informatiepanelen met vernieuwde wandelroutes.

Ga op ontdekkingsreis in ‘t Hurkske

  •   keer gelezen

ERP | ’t Hurkske in Erp is een heerlijk bos om door te wandelen met veel variatie van bomen, vennetjes en stukjes heide. Op zondag 23 augustus zijn er op verschillende plaatsen in het bos informatieposten, bemand door IVN natuurgidsen, waar ingezoomd wordt op waterdiertjes, functie bodemleven, verschillende boomsoorten, gallen en nog veel meer. Met behulp van een routeomschrijving komen deelnemers langs de verschillende posten.

In verband met de Coronamaatregelen is deelname alleen mogelijk na inschrijving. Interesse om deze postenwandeling te lopen?Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@ivn-veghel.nl met vermelding van het aantal personen en welk voorkeurstijdstip (10.00 uur, 11.00 uur of 12.00 uur).

Wonderlijk hoeveel beestje er in het water leven. Natuurlijk kikkers maar ook kevertjes, larven van libellen, mijten en nog veel meer. Maar ook op de bomen is veel te ontdekken, verstopt onder de bladeren veel insecten en gallen in allerlei vormen en kleuren. Bij de mierenhoop een drukte van jewelste, mieren hebben een ingenieus ventilatiesysteem. Kom het allemaal meemaken op 23 augustus. Meer informatie op: www.ivn-veghel.nl of via: 0618275463.

Meer berichten