Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Een opengescheurde zak in de Narcisstraat.
Een opengescheurde zak in de Narcisstraat.

INGEZONDEN: 'Je wordt genegeerd of krijgt een grote mond terug'

  •   keer gelezen

VEGHEL | Veghelaar Maarten van Lankvelt las onlangs het verhaal over de PMD-zakken in de Stadskrant Veghel. Hij besloot een ingezonden brief te sturen. 

'Enkele weken geleden werd in deze krant het probleem met het aanbieden van PMD-afval aangehaald. De welbekende zakken met plastic, blik en drankpakken. Op 6 augustus, daags na de ophaalronde in onze wijk, zie ik in de Narcisstraat weer een opengescheurde grijze(?) zak op straat liggen. Braaf onder de ring die er voor bedoeld is (zie foto). Een onoplosbaar probleem naar het schijnt.

Mensen erop aanspreken werkt meestal averechts. Je wordt genegeerd of krijgt een grote mond terug. Het is toch een bepaald slag volk, die het allemaal niet interesseert. Een kliklijn vindt de gemeente onwenselijk.

Er zijn twee alternatieven: toch maar die derde container aan huis waar deze zakken in kunnen. Het afval wordt nu gekoppeld aan een adres. Regelmatig controle van de container-inhoud blijft noodzakelijk, maar de rommel ligt in ieder geval niet meer op straat. 

Een andere oplossing zijn grote containers op centrale punten in de wijk, waar je zélf de zakken in gooit. Maar ook hier zal zonder controle regelmatig restafval in verdwijnen. Net als nu in de kleding-containers (bijvoorbeeld bij Albert Heijn). Blijft dus lastig. 

Hoe dan ook, bij een ándere opzet wél die ringen van de lantaarnpalen weghalen. Zodat het duidelijk is, dat de béste optie door enkele onwillige verpest is.'

Meer berichten