Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Het gezin Van Rooij geniet van een lekkere versnapering op een Veghels terras.
Het gezin Van Rooij geniet van een lekkere versnapering op een Veghels terras.

Burgemeester Van Rooij koopt huis en verhuist definitief naar Veghel

  •   keer gelezen

VEGHEL | Kees van Rooij verhuist definitief naar Veghel. De burgemeester van Meierijstad heeft een woning gekocht in Veghels Buiten. Van Rooij hoopt in het voorjaar van 2021 de sleutel te krijgen, tot die tijd blijft hij woonachtig in een appartement in Veghel.

Sinds oktober 2018 huurt Van Rooij een appartement in Veghel. Nadat het huis in Horst, waar zijn vrouw en zoon nog woonden, verkocht werd heeft hij een nieuwbouwwoning gekocht in Veghels Buiten. De burgemeester van Meierijstad legt uit hoe hij te werk is gegaan: “We hebben eerst vooral internet afgespeurd op zoek naar een geschikte woning binnen Meierijstad. Een aantal huizen hebben we ook daadwerkelijk bekeken, maar uiteindelijk hebben we gekozen voor dit nieuwbouwplan. We kunnen het zo laten bouwen dat het aansluit op onze wensen.” Volgens Van Rooij had de keuze net zo goed kunnen vallen op Schijndel, Sint-Oedenrode of een van de kerkdorpen. De burgemeester vervolgt: “Veghels Buiten is een mooi project en een plan dat goed bij ons past. Je woont ruim, energieneutraal, bent snel in het groen en er zijn genoeg voorzieningen in de buurt. Bovendien kan ik wandelend naar het gemeentehuis.”

'Ik kan wandelend naar het gemeentehuis'

Zwijsen College
Van Rooijs jongste zoon en zijn vrouw zijn inmiddels ingetrokken in het appartement in Veghel. De burgemeester gebruikte de vakantieperiode voor het verhuizen. “We hebben onze woning in Horst verkocht en leeggehaald. Een hoop spullen heb ik naar de kringloop gebracht, verkocht via marktplaats of naar de stort gebracht. Het appartement waar ik nu woon, is een stuk kleiner dan ons oude huis in Horst. Ook het nieuwbouwhuis in Veghels Buiten wordt kleiner.” Logisch, want Van Rooijs jongste zoon gaat volgend jaar zijn eindexamenjaar in. De rest van de familie woont al op zichzelf. “Lucas gaat naar het Zwijsen College. De school waar ik mijn middelbareschooldiploma heb gehaald. De cirkel is qua dat betreft rond”, lacht van Rooij. Zijn andere kinderen wonen dus al enige tijd niet meer thuis. “Ze waren de afgelopen weken in Veghel om samen de gemeente te verkennen. We hebben onder andere een Escape Room bezocht, een boottocht gemaakt, gewandeld en gefietst. Mijn gezin wil ik de komende tijd nog allerlei mooie en verrassende locaties laten zien. Ze worden nog trotser op Meierijstad, dat weet ik zeker.”

Team
Volgens Van Rooij is het wenselijk om als burgemeester in de eigen gemeente te wonen. Dat is ook de reden dat Van Rooij al in 2018 naar Meierijstad verhuisde. “Je wil proeven wat er speelt in de gemeente en onderdeel van de samenleving zijn.” Het is fijn dat het huis in Horst verkocht is en dat nu ook zijn vrouw en jongste zoon in Veghel komen wonen. “We zijn met z’n drieën een team en dan is het fijn om weer samen te zijn”, besluit de burgemeester van Meierijstad.

Meer berichten