Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Rooi Kermis komt dit jaar te staan op De Neul.
Rooi Kermis komt dit jaar te staan op De Neul. (Foto: )

Kermis op De Neul gaat door, geen uitbreiding van de horeca

  •   keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Het gemeentebestuur maakte eind juli al bekend dat ze voornemens was dit jaar een kermis in afgeslankte vorm te organiseren op evenemententerrein De Neul in Sint-Oedenrode. Burgemeester van Rooij: “De persconferentie van het kabinet op 6 augustus heeft geen roet in het eten gegooid. Maar we worden met z’n allen wel weer met onze neus op de feiten gedrukt. Corona is niet weg en vraagt zelfs om extra zorgvuldigheid. Dat sterkt ons in onze keuze voor de beperkingen: geen randprogramma, geen activiteiten op de Markt en geen uitbreiding van de horeca. Maar wel een fijne kermis voor jong en oud.”

De voorbereidingen voor de kermis (22 tot en met 26 augustus) zijn in volle gang. Dinsdag 18 augustus start de inrichting van het kermisterrein. Er komen 24 attracties. Een deel van een sportveld wordt erbij betrokken om maximaal lucht te creëren op het kermisterrein en de publiekstrekkers goed te kunnen spreiden. Het terrein wordt afgehekt met een centrale in- en uitgang zodat er zicht is op het aantal aanwezige bezoekers en mensen voldoende afstand kunnen houden tot elkaar. Er is een verplichte looproute. Camera’s worden ingezet om permanent de drukte te monitoren. Met dergelijke maatregelen zijn vorige maand al goede ervaringen opgedaan in Schijndel. De gemeente is in gesprek met de kermisexploitanten en horecaondernemers om samen heldere afspraken te maken. 

Welkom bij de horeca, met reservering
De gemeente gunt de inwoners van Sint-Oedenrode, net als in Schijndel, een fijne familiekermis. Burgemeester Van Rooij vervult: “Wij doen er met alle betrokken partijen alles aan om er een mooie en veilige kermis van te maken. En we rekenen erop dat onze inwoners zichzelf ook verantwoordelijk voelen en de bekende Corona-regels naleven: Blijf thuis als je verkouden bent, houd 1,5 meter afstand van elkaar en ga weg als het te druk is. Het is echt heel anders dan andere jaren. De horeca is tijdens de kermisdagen hetzelfde als op andere dagen en heeft geen extra capaciteit. Binnen en buiten is een zitplaats verplicht. Maak dus van tevoren een reservering als je voor of na het kermisbezoek iets wil drinken in het centrum.” Wethouder van Rooijen sluit zich daarbij aan: “Hopelijk is de situatie in Nederland en in Sint- Oedenrode volgend jaar zo dat we weer als vanouds een ’Rooi Kermis’ op de Markt in het centrum kunnen vieren. Als we nu allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, blijft dat vooruitzicht overeind.” 

Het besluit om een kermis te organiseren blijft een besluit onder voorwaarden. Toename van besmettingen kan tot wijziging leiden.

Meer berichten