Afbeelding

Vernieuwde powerwalk-cursus voor Meierijstad

Sport 1.032 keer gelezen

VEGHEL | Door Corona is het belang van buiten bewegen nog eens extra onder de aandacht gebracht. Een van de manieren om buiten te bewegen is door te gaan powerwalken. 2Power nodigt met haar Powerwalk-cursus mensen uit om in twee avonden te leren powerwalken, zodat ze daarna zelf verder kunnen. De eerste cursus staat gepland op 25 augustus en 1 september om 19.00 uur in het Julianapark in Veghel. Aanmelden kan via info@2power.nl.

2powerwalk-trainer Elsbeth: "Sinds een jaar of zes ben ik aan het powerwalken. Het is heerlijk om te doen en je traint tijdens het wandelen je spieren. Powerwalken kun je altijd en overal doen, het hele jaar door. En vooral in de winter vind ik het superfijn. Ik krijg er heel veel energie van."

Powerwalken is een vorm van sportief wandelen waarbij je je hele lichaam traint. Het is geschikt voor alle leeftijden en je blijft er fit door. Je traint je spieren tijdens het wandelen en is daardoor veel effectiever dan wandelen. Ook is het niet belastend voor je gewrichten, waardoor het al snel geschikt is voor iedereen. Het is gezellig als je samen met vrienden of familie gaat powerwalken.

Tijdens de cursus leer je de techniek van het powerwalken, worden er tussendoor balans- en krachtoefeningen gedaan en heb je veel plezier. De start is bij de speeltuin van het Julianapark in Veghel.

Anne deelt graag haar ervaring over de powerwalk-cursus: "De kennismaking met powerwalk vond ik verrassend, vooral door de oefeningen ervoor en erna. Het voelt als een goede training. Ik zou dit wel elke week willen doen. Ik loop nu met de honden ook op de powerwalk-manier, korte stukken met de armen. Veel beter voor mijn rug.”

Cursus 1 vindt plaats op dinsdagavond 25 augustus en 1 september. Cursus 2 vindt plaats op woensdagavond 16 en 30 september. De avonden zijn van 19.00 uur tot 20.30 uur en een cursus kost 22.50 euro. Inschrijven kan via info@2power.nl of door te bellen met Elsbeth van 2Power via 0616082363.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant