Afbeelding

INGEZONDEN: Hebben we over een paar jaar nog een buitenzwembad?

Algemeen 3.622 keer gelezen

VEGHEL | Hebben we over een paar jaar nog een buitenzwembad? Vrijwilligers van het Laco buitenzwembad zijn sceptisch en bang dat het wel eens snel zou kunnen verdwijnen. Volgens een aantal trouwe bezoekers zou dat een ramp zijn. Zij zien iedere zomer weer dat het buitenzwembad voor een hoop mensen bijna onmisbaar is. Zeker in tijden van Corona en een mogelijke financiële crisis is het buitenbad een goedkope en eenvoudig te bereiken locatie. Paulette Savelsbergh schreef de volgende ingezonden brief.

'Al jaren hebben we een abonnement op het buitenbad in Veghel, ikzelf en een aantal vriendinnen. Baantjes trekken in een 50 meter bad met een uitstraling van de jaren 70. Het heeft iets wonderbaarlijk moois, het koude water, de ruimte, de plek. Elk jaar ga ik het meer waarderen. Het mooie is, ik niet alleen. De afgelopen periode is het door heel veel mensen herontdekt. De gezinnen met de picknickmand die heerlijk een dagje op vakantie komen in het bad. De jeugd, die heel de dag rondrent, speelt en al die dingen doen die kinderen graag doen. Zorgeloos vermaak. Ook de baantjestrekkers komen met steeds groteren getale naar het zwembad. Een grote groep oudere jongeren, die hier in beweging blijven.

Deze zomer is anders dan we gewend zijn, veel mensen ervaren de gevolgen van Corona. We kunnen niet zomaar ergens heen en de waarde van onze eigen omgeving wordt weer veel belangrijker. De lokale faciliteiten spelen weer meer de hoofdrol. Daarnaast een veranderend klimaat, waarvan men zegt dat het alleen maar warmer wordt. En wij hebben als Veghel deze ouderwets goede faciliteit.

Eerlijkheidshalve er is natuurlijk ook een kritische noot. Er is al jaren niet geïnvesteerd in het bad. Spartaans koude douches (heeft ook wel wat), vieze kleedhokjes van beton en verder heb ik ze de afgelopen tien jaar niet kunnen betrappen op vernieuwingen. Bij navraag geeft Laco (huidige exploitant) aan dat ze ook niet weten wat er met het bad gaat gebeuren en dus even aankijken hoe het zich ontwikkelt. Achter de schermen speelt er tussen de gemeente en Laco het een en ander. Dit is dan ook een oproep aan de gemeente Meierijstad die uiteindelijk de beslissing neemt. Wees zuinig op deze inmiddels onderscheidende faciliteit!

Ik zie een toekomst voor het buitenbad met daarin verruimde openingstijden, voor de vroege vogels en de late werkers. Samenwerking met scholen, buurtverenigingen en sportverenigingen met daarachter een gemeente die in kansen denkt.
We hoeven niemand meer uit te leggen hoe belangrijk bewegen is en deze plek zou met wat aandacht en bevlogenheid (natuurlijk ook geld) een plek kunnen zijn waar veel mooie herinneringen gemaakt worden door jong en oud. Als de gemeente behoefte heeft aan burgers die willen meedenken over dit onderwerp meld ik me graag aan. Ik wens iedereen nog vele jaren zwemplezier in ons prachtige buitenbad!'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant